Musik, dans, teater

Afrikansk dans
I den afrikanska dansen hittar du grunden för många dansstilar, bl a jazz och streetdance. I denna dansform finns allt från långsamma och graciösa till snabba och explosiva rörelser. Du använder hela kroppen och tränar koordination, spänst och kondition.

Akustisk gitarr
Du får lära dig grunderna i gitarrspel, de vanligaste ackorden, olika kompstilar och hur man stämmer gitarren. Vi sjunger och spelar kända låtar av olika slag.

Akustisk gitarr
Kom och spela akustisk gitarr i grupp. Du lär dig ackordspel och komp med lätta trevliga låtar. Inga förkunskaper krävs.

Elgitarr
Vi börjar från grunden med ackord och kompstilar för att sedan gå vidare till skalor och solospel och hur de används inom olika musikstilar. Du får också prova grundläggande elgitarrtekniker som plektrumteknik, vibrato och töjningar.

Elgitarr
Du lär dig gitarrspel från grunden, rockackord, skalor, solospel och gehörspel. Vi spelar rocklåtar som du själv kan vara med och välja. Förkunskaper: Du bör kunna lite ackord. Notkunskap behövs inte då tabulator används. Medtag elgitarr och förstärkare.

Flamenco
Upplev Spaniens spännande kultur och träna grunderna i rytmerna, den stolta
hållningen och det starka uttrycket. Skor med hård klack behövs.

Hiphop
Hiphop är en gatustil som uppmärksammades på 1970-talet i New York men som idag syns i de flesta musikvideos. Hiphop är inte bara teknik, det handlar också om att hitta den rätta stilen. Träningen ger styrka, kondition och koordination och det är lätt att lära sig grunderna.


Jazzdans
Jazzdans är en blandning av olika musikstilar och kan dansas till allt från långsam soul till den senaste trendmusiken. Den används ofta i musikvideos och musikaler. Tekniken bygger på rytmkänsla, smidighet, koordinationsförmåga och balans.

Körsång
Kom med och sjung i kör! Lär känna stämsångens hemligheter och glädjeämnen samt utveckla ditt musikaliska sinne. Vi sjunger en spännande, rolig och varierad
repertoar.

Linedance
Linedance är en mycket allsidig dansform med danssteg inlånade från de flesta dansstilar i världen, klassisk, latinamerikansk, rock ´n roll, hip-hop, step mm. Dansarna står på rader, därav namnet Linedance och dansmusiken är främst en modern rockig country & westernstil.

Modern dans
Modern (eller contemporary dans) kombinerar klassisk teknik med nya uttrycksformer.
Det är en varierande form med inslag av improvisation och dans på golvet men akrobatiska moment. Modern dans är fl ödande, energisk med många hopp och snurrar vilket kombinerar hela kroppens fysiska träning med känslomässig uttryck. Dess mångsidighet gör att det är lätt att lära sig grunder och känna dansglädje utan att ha dansat tidigare.

Munspel
Att ett så litet instrument kan låta så mycket! Munspelet är en tillgång i alla musikaliska sammanhang -lika användbart i en skälvande blues som i traditionella visor.

Orientalisk dans
De flödande, sensuella rörelserna i den orientaliska dansen har fängslat och fascinerat i tusentals år. Här i väst kallas den ofta lite vanvördigt för magdans -trots att armar, höfter och axlar är minst lika centrala i dansen. Rörelserna är utformade för kvinnor i alla åldrar och med hjälp av koordination och isolationsteknik får du ökad kroppskännedom och blir mjukare, smidigare och mer avspänd i hela kroppen.

Orientalisk dans
En del av den orientaliska dansen är känd som "magdans", ett soloframträdande av en kvinna som dansar med mjuka, följsamma rörelser och använder höfterna extra mycket för att accentuera musikens rytmer. Du får lära dig grundläggande positioner och rörelser och får inblick i och förståelse för den speciella musiken och rytmen. Du får en mjukare, rörligare kropp och stärker bl a rygg, mage och höftmuskler.

Salsa
Salsan har tagit världen med storm! Glad musik och sensuella rörelser är några av ingredienserna. Vi erbjuder en nybörjarkurs där inga förkunskaper krävs.

Saxofon
Tonen kan vara glödande sensuell eller kall och kylig men med en saxofon kan du också "gråta" fram en melodi. Gehörsspel, improvisationsövningar och lära efter noter. Ta med eget instrument.

Showdance
Showdance är den dansform som ligger till grund för de flesta koreografier i musikaler, filmer och dansvideor. Dansformen visar mycket attityd, styrka och personlighet
och har influenser från bl a hiphop/RnB, disco, jazz och mambo.

Stepp
Med steppjärn på skorna får man fram dom typiska steppljuden. Några av dom vanligaste stegen är "flap", "scuffle" och "scuff". Man kan steppa till många olika musikstilar.

Streetdance
Street är en häftig blandning av bl a funk och hiphop. Dansen hör till de nyare MTV-inspirerande dansformerna och är både utmanande och konditionskrävande.
Vi dansar till hiphop, funk och RnB. Passar både killar och tjejer.

Squaredance
Squaredance är en amerikansk folkdans där en s k caller ropar ut de olika callen (dansturerna). Fyra tjejer och fyra killar bildar en square (fyrkant). Musiken är country
& western eller rocklåtar, men man kan även dansa till svenska schlagerhits. Kläderna är westerninspirerade. Squaredance ger motion för både kropp och knopp, ung
som gammal.

Sånglektioner
Bejaka din gamla dröm! Du får hjälp att lägga rösten rätt och att utveckla dina möjligheter som sångare. Från grunden till mer avancerad sångteknik och repertoar. Alla såväl nybörjare som mer färdiga sångare är välkomna. Tid enligt överenskommelse.

Teater -nybörjare
Släpp loss din fantasi och din kreativitet! En kurs för dig som vill pröva på att spela teater. Vi arbetar med teaterlekar, teaterövningar och improvisationer. Du behöver inte ha någon teatererfarenhet sedan förut, bara lusten att pröva.

Ukulele
Kan man ha roligare? Ett fantastiskt lättspelat instrument med bara fyra strängar - litet och behändigt - men som låter förvånansvärt mycket! Ukulelen passar utmärkt för glada roliga och rytmiska melodier. Medtag egen ukulele.