Natur, trädgård, jakt

Betong
Planera redan nu inför våren! Vi kommer att gjuta krukor, tråg, fågelbad mm
till din trädgård eller varför inte till din balkong. Vi jobbar med grå- och vitbetong som vi pigmenterar. Du kan även få prova på att gjuta med torvblandning.

Flugbindning
Att fiska med fluga är roligt och att binda sina egna flugor gör det hela ännu roligare. Tillsammans lär vi oss hantverket och vilka fiskar som nappar på vilka flugor.

Gjuta i betong
Lär dig att gjuta vackra krukor för taklök och fina fågelbad med hjälp av rabarberblad. Kursen hålls utomhus, tag med egen fikakorg.

Jägarskolan
Kunskap om vilt och miljövård men också om vapnet är otroligt viktigt för att kunna bli en god och ansvarsfull jägare. Att avlägga jägarexamen är ett självklart krav på en blivande jägare anser de flesta markägare och jaktvårdsföreningar idag. Det är också
enligt lag en förutsättning för att kunna skaffa sig licens för jaktvapen. Teori och praktik erbjuds.

Jägarexamen
I denna kurs får du den teoretiska kompetensen som behövs för att ta jägarexamen. Kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningar att bli en ansvarsfull jägare. Kostnader för litteratur, frivilliga prov- och skjutövningar tillkommer.

Trädbeskärning
Lär dig beskära - när, hur och varför. Genom denna korta kurs får du lära dig att sköta dina träd och buskar så att de håller sig friska och välväxande. Vi går igenom trädbeskärningens grunder teoretiskt och ger verktygsråd.

Trädgård
Kom och låt dig inspireras till att njuta av din trädgård. Vi diskuterar de viktigaste
sysslorna i trädgården under våren. Kursen kommer också att ge din inspiration
till att skapa en trädgård som blir vacker och vackrare under vårens gång.

Trädgård
Du får lära dig att ta vara på din tomts möjlighet, planera, få kunskap om jordmån och gödning, odlingszoner, lämpliga växter, beskärning av buskar, ohyra m m.
Trädgårdsarbete är både lust och möda. Med kunskap om hur du kan anlägga, föryngra och sköta din trädgård blir lusten större och mödan mindre.