Stöd och matchning

Vi jobbar med hjärtat. Vi ger dig personligt stöd och backar upp dig hela vägen. Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök – utifrån dina behov.

Använd oss!

  • Vårt KONTAKTNÄT blir ditt kontaktnät. Vi har ett tätt samarbete med näringslivet som ger dig genvägar till rätt kontakter och möten med arbetsgivare med anställningsbehov. Vi inbjuder till intressanta, relevanta föreläsning och studiebesök.
  • Vi scannar hela tiden av marknaden för att hitta DOLDA JOBB som kan passa dig. Vi ger dig gärna tips om vad specifika arbetsgivare söker.
  • Vi har fungerande metoder för MATCHA dig mot olika jobb och utbildningar.
  • Vi ger dig den FORTBILDNING du behöver i allt från data, språk och samhällsinformation till intervjuträning och jobbsök via sociala medier.
  • Om du vill får du hjälp med att vässa dina JOBBSÖKARMETODER, snygga till dina ansökningshandlingar och lyfta det som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.
  • Är du osäker på vad du vill undersöker vi tillsammans dina möjligheter inför framtiden. Du kan prova på AKTIVITETER av olika slag för att testa vad du är bra på och motivera dig i rätt riktning.
  • Sist men inte minst: Vi ger dig PERSONLIGT STÖD och backar upp dig hela vägen. Du ska känna att du har oss i ryggen. Vi håller kontakten med dig även efter du fått jobb för att vara säkra på att allt går som du har tänkt dig.

Möt tidigare deltagare som berättar hur de fick hjälp att hitta jobben de inte trodde fanns

Läs om hur Hamed hittade jobbet med hjälp av Medborgarskolan

Läs om Sol-Britt Carlsson som genom Stöd och matchning hos Medborgarskolan förverkligade sin dröm, ett eget kattpensionat

Möt handledarna som jobbar med hjärtat

Så här gör du

Kontakta din arbetsförmedling och säg att du vill ge oss en chans. Hänvisa till din orts KA-nr (se nedan). Vi kontaktar dig sedan för ett första möte där vi börjar planera för hur du snabbare ska få jobb.

Har du frågor är du givetvis välkommen att ställa dem till respektive orts kontaktperson, se nedan.

Här finns vi

Hittar du inte din ort? Du kan också söka dig till en närliggande ort.

Borås

Eslöv

Falkenberg

Falköping

Göteborg

Halmstad

Kungsbacka

Kungälv

Laholm

Lidköping

Mariestad

Mölndal

Skara

Skövde

Trollhättan

Uddevalla

Varberg

Vänersborg