Internationellt

Internationellt

Medborgarskolan driver utvecklingsarbete lokalt, nationellt och i vissa projekt även internationellt. Sverige är en del av EU/EES, där arbetskraft ska kunna röra sig fritt över gränserna.

Genom kontakt med företag, organisationer och myndigheter i andra länder, får Medborgarskolan möjlighet att föra en kreativ dialog med aktörer som arbetar med liknande målgrupper. Dessa samarbeten innebär ett utbyte av arbetsmetoder och resurser som öppnar upp för en bredare och mer mångkulturell arbetsmarknad.

Även om det finns massor att göra så går det åt rätt håll. Fattigdomen i världen minskar, fler barn än någonsin börjar skolan, antalet demokratiska länder blir fler och vi lever längre än tidigare.

Ung i Europa

Vill du få arbetslivserfarenhet? Vill du prova ett nytt yrke? Gillar du att resa? Vill du lära känna en ny kultur? Vill du lära dig eller bli bättre på ett främmande språk? Då är UNG I EUROPA något för dig! Projektets genomförandefas startar hösten 2016 och håller på till och med oktober 2018.

UNG I EUROPA vänder sig till dig som är 18-30 år. Genom stimulerande och kul aktiviteter får du redskap och kontakter för att hitta fram till rätt jobb eller utbildning. Projekttiden är 5-7 månader, inklusive praktik utomlands i Europa.