Företagsreferenser

Citat från våra kunder

Träffa några av de företag som valt kompetensutveckling hos oss.

- När det gäller valet av Medborgarskolan så avgjorde den dokumenterade erfarenheten, flexibiliteten och kvalitén på pedagogerna vårt val. Vi ser verkligen fram emot att börja träna språk tillsammans i Medborgarskolans regi, säger Mårten Källman, Academy Lead på King.

Läs mer här!

– Medborgarskolan har en stor bredd i sitt kursutbud, säger Marie Killander. Vi har bland annat anlitat dem för kurser i Visma (bokföring och lönehantering), språk, Excel och webbdesign. Våra klienter finns i hela länet och det är därför en stor fördel att Medborgarskolan har en stark närvaro på så många orter i Skåne.

Läs mer här!

– Medborgarskolan visade sig vara mycket samarbetsvilliga. Vi kör kursen i deras lokaler, mitt på dagen under de veckodagar det är lättast för oss att komma ifrån. Utbildaren är av världsklass. Vår ambition är att vara vassa på spanska och nu får vi precis de specialkunskaper vi efterfrågat med en tydlig inriktning på juridik och fastighetsköp, berättar Peter Landgren, VD och grundare av fastighetsmäklarfirman Landgren.

Läs mer här!

Kärleken till vattensporter ledde till att tre bröder från Kvarnby, utanför Malmö, bildade Waterfun. På kort tid har både företaget och efterfrågan växt. Nu tar man Medborgarskolan till hjälp för att expandera.
– På kort tid sydde de ihop en specialanpassad utbildning åt oss. Klasserna har vi hemma i vardagsrummet. Det kommer hem en kursledare på tider som passar oss och det fungerar jättebra. Utan Medborgarskolan hade vi inte fixat det här i tid, berättar André Nileskär på Waterfun.

Läs mer här!

Kurserna för Begomas anställda kommer att genomföras under våren 2016. Två gruppkurser på olika nivåer är inplanerade.
– För oss var det en förutsättning att kurserna kunde hållas i våra egna lokaler. I vår bransch går det inte att skicka iväg flera medarbetare på samma gång, här händer det saker hela tiden, berättar Begomas VD Henrik Malmberg.

Läs mer här

– För oss handlar språkkurserna om ren affärsnytta, säger Magnus Norin, ställföreträdande affärsenhetschef i Malmö. Vi är åtta produktchefer med ansvar för ett hundratal internationella leverantörer. Då gäller det att behärska affärsengelskan till fullo. Medborgarskolan kunde leverera precis det vi sökte och har visat sig ha en grundlig förståelse för våra behov.

Läs mer här

– Även om våra medarbetare kan engelska är det inte okomplicerat att byta arbetsspråk, säger Marie Fäldt, personalansvarig för tjänstemännen på NIMAB. Det blev mitt uppdrag att hitta en lämplig språkkurs, men jag upptäckte snabbt att utbudet var enormt och att många kurser var väldigt dyra. Jag var dessutom osäker på om vi skulle få det vi behövde. Lösningen blev en lärare från Medborgarskolan som verkligen förstod våra behov.

– Jag har bara gott att säga, det är tydligt att folk känner sig mycket bekvämare nu. Vi har satsat på konversationsengelska spetsad med terminologi för byggbranschen. Att vi dessutom haft roligt är ett extra plus, avslutar Marie Fäldt.

Läs mer här!

Citat från personal från Medborgarskolan

– Vi skräddarsyr alla utbildningar efter uppdragsgivarnas önskemål. Flexibilitet vad gäller tid och plats är viktigt. Många företag vill att vi är ute hos dem, i deras egna lokaler. Specialanpassade kurser i danska, svenska, tyska, japanska, engelska och teckenspråk är efterfrågade, berättar Pia Löfberg

Lär mer här

– Vi har sett en växande efterfrågan på företagskurser, förklarar Karin Holm på Medborgarskolan i Skåne. Vi har ett gott renommé på marknaden och många företag har på eget initiativ vänt sig till oss för att de eftersöker olika typer av utbildning.

– För oss är det här en naturlig utveckling. Vi verkar i en dynamisk region och företagen behöver kompetensutveckla. Hos Medborgarskolan finns redskapen, personalen och erfarenheten och bredden på det vi erbjuder är stor – vi kan faktiskt lösa det mesta.

Läs mer här