Sjukskriven

Sjukskriven

Vi har drygt 25 års erfarenhet av att hjälpa personer som är på väg tillbaka till arbetslivet. Genom vårt samarbete med både försäkringskassa och arbetsförmedling, kan vi erbjuda dig ett konkret stöd under din rehabilitering. Dina behov och förutsättningar formar vårt arbete.

Socialt umgänge

Du får möjlighet att utifrån dina egna behov och önskemål träffa och umgås med andra människor i liknande situation som den du är i. Du kanske är osäker på din förmåga men tror ändå att du klarar att vara igång åtminstone på deltid. Vi erbjuder en mötesplats där du får möjlighet att växa och utvecklas i din takt.

Coachande samtal

Coachande samtal kan behövas när man varit sjukskriven en längre tid. Tillsammans hittar vi din väg tillbaka till ett fungerande arbetsliv.

Studiebesök

Gemensamma studiebesök på olika arbetsplatser eller andra samhällsfunktio­ner gör att du närmar dig arbetsmarknaden. På så sätt får du möjlighet att se vilka arbetsplatser som finns på orten, utöka ditt nätverk och skapa nya kontakter med framtida arbetsgivare.

Provjobba

Vi hjälper dig att komma igång med din arbetsträning eller arbetsprövning. Tillsammans tittar vi på företag med anställningsbehov och du väljer själv ett företag där du vill arbetsträna. Vi arbetar för att du ska få en lyckad arbetsträning anpassad efter dina behov.

Tillbaka till jobbet

Om du är sjukskriven från ett jobb kan vi hjälpa dig och din arbetsgivare att göra upp en plan för hur du på bästa sätt ska komma tillbaka till jobbet.

Funktionsnedsättning

För dig som har någon form av funktionsnedsättning finns givetvis möjlighet att ingå i alla våra projekt och verksamheter.

För mer information, vänd dig till Medborgarskolan på din ort!