Skolor och förskolor

Förutom kursverksamhet kan Medborgarskolan erbjuda allt från förskolor till kvalificerade eftergymnasiala utbildningar på flera platser i landet.

Göteborg

Franska skolan

En svensk friskola med fransk profil med drygt 170 barn, fördelat på förskola och grundskola. Skolan är liten med nära kontakt mellan barn, föräldrar och personal.
Franska skolans webbplats

Förskolan Blå Musslan

Blå Musslan ligger i Stora Höga utanför Stenungsund och är en förskola med språkinriktning. Fokus ligger på att barnen ska känna sig trygga och glada och barnens språk och begrepp byggs upp på ett lustfyllt sätt.
Blå Musslans webbplats

Montessoriförskolan Solstrålen

Solstrålen i Jonsered utanför Göteborg är en förskola med Montessoriprofil. Montessoripedagogiken innebär att varje barn sätts i centrum och visas respekt för sina unika behov och förutsättningar.
Solstrålens webbplats

Musikförskolan Do Re Mi

Do Re Mi är en musikförskola belägen i Angered, en stadsdel i norra Göteborg. Här väcks och stimuleras barnens musikintresse och musikkänslan byggs upp på ett enkelt och naturligt sätt. Musiken stärker självkänslan och underlättar lärandet samtidigt som barnen har roligt.
Do Re Mi:s webbplats

Nyckelpigans förskola

På Nyckelpigan i Mellbystrand utanför Laholm löper kulturaktiviteterna som en röd tråd genom verksamheten. I leken och i mötet med andra stimuleras barnens naturliga nyfikenhet och förmåga att skapa och uttrycka känslor.
Nyckelpigans webbplats

Förskolan Grenen

Förskolan Grenen ligger mitt i Trädgårdsgärdet i Angered, ett rofyllt läge med skog och ängar som närmaste grannar. Förskolan har stora, ljusa och fantasifullt inredda lokaler med en mängd alternativ till aktiviteter.
Grenens webbplats

Stockholm

Kulturama

Kulturama är Nordens största center för estetiska utbildningar. Kulturama har ett stort utbud av kurser och utbildningar inom dans, musikal, teater, musik, sång, konst & design, foto, film.
Kulturamas webbplats

Kulturama Utbildningar

Många kända artister och bildkonstnärer har redan gjort det – ta chansen du med! På Kulturamas yrkesinriktade utbildningar har du chansen att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida artist och konstnär. Utbildningar inom Dans, Musikal, Teater, Musik, Sång, Opera, Musikproduktion och Komposition, Film och Foto.
Kulturamas webbplats

Kulturama Gymnasium

Din start för framtiden! I en unik och härlig miljö kan du på Kulturama Gymnasium gå det estetiska programmet med sju inriktningar: Dans, Musikal, Teater, Musik, Foto, Film och Konst & Design eller Naturvetenskapsprogrammets fem särskilda varianter; Bild, Dans, Media, Musik eller Teater.

Kulturama Gymnasiums webbplats

Kulturama Grundskola

Gör det du tycker är roligt samtidigt som du läser grundskolans alla ämnen! Vi erbjuder tre inriktningar: Dans, Sång & Teater, Musik & Sång, Bild & Form. Våra skolor ligger i Hammarby Sjöstad och Sundbyberg.

Kulturama grundskolas webbplats

Påhlmans Gymnasium

Human Business School. Vill du ha en studietid som känns meningsfull, är verklighetsnära och ger dig framgång på högskola och i näringslivet? På Påhlmans Gymnasium i Stockholm läser du Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi eller juridik och Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning samhällskunskap eller beteendevetenskap.
Påhlmans Gymnasiums webbplats

Påhlmans Handelsinstitut

Vi erbjuder näringslivsanpassade kvalitetsutbildningar inom ekonomi, juridik och kommunikation. YH-utbildningar samt utbildningar och kurser på heltid och deltid. Sätt fart på karriären redan idag!
Påhlmans handelsinstituts webbplats

Stockholms Tillskärarakademi

Din framtid inom modebranschen börjar hos oss! Kurser och utbildningar för dig som älskar kläder, mode och design. Bl a sömnad, skrädderi, mönsterkonstruktion, modeteckning, design och starta eget. Allt från nybörjarkurser till avancerade påbyggnadskurser och utbildningar.
Tillskärarakademins webbplats

Stockholms Tillskärarakademis Gymnasium

Stockholms Tillskärarakademis Gymnasium är ett gymnasium mitt i Stockholm för dig som vill satsa på mode och design. Här går du hantverksprogrammet med inriktning Textil Design. Vi samarbetar med Stockholms Tillskärarakademi.
Gymnasiets webbplats

Säffle

Kullerbyttan

På Kullerbyttan i Säffle möter barnen en trygg, lärorik och lustfylld miljö. Förskolans profil är rörelse och hälsa och verksamheten präglas av barnens nyfikenhet och vilja att pröva och lära sig nya saker.
Kullerbyttans webbplats

Växjö

Dackebackens Musikförskola

På Dackebacken är musik, instrument, dans, drama, bild och form viktiga inslag i den dagliga verksamheten och används på ett mycket trevligt och lekfullt sätt för att bidra till barnens pedagogiska utveckling i enlighet med läroplanen för förskolor. Dackebackens Musikförskola startade den 5 maj 2008 och Medborgarskolan övertog verksamheten den 1 april 2014.
Dackenbackens hemsida