Förskolor

Dackebackens Musikförskola

Medborgarskolan har drivit förskolan sedan den 1 april 2014. På Dackebackens Musikförskola är musik, instrument, dans, drama, bild och form viktiga inslag i den dagliga verksamheten och används på ett mycket trevligt och lekfullt sätt för att bidra till barnens pedagogiska utveckling i enlighet med läroplanen för förskolor (Lpfö 98, reviderad 2010).
Läs mer om Dackebackens Musikförskola

Franska Skolan

Göteborg

Franska Skolan Göteborg är en svensk friskola med fransk profil. På Franska Skolan går drygt 230 barn, fördelat på förskola och grundskola. Skolan är liten med nära kontakt mellan barn, föräldrar och personal.
Franska Skolans webbplats

Förskolan Blå Musslan

Stenungsund

Blå Musslan ligger i Stora Höga utanför Stenungsund och är en förskola med språkinriktning. Fokus ligger på att barnen ska känna sig trygga och glada och barnens språk och begrepp byggs upp på ett lustfyllt sätt.
Blå Musslans webbplats

Förskolan Grenen

Angered

Förskolan Grenen ligger mitt i Trädgårdsgärdet i Angered, ett rofyllt läge med skog och ängar som närmaste grannar. Förskolan har stora, ljusa och fantasifullt inredda lokaler med en mängd alternativ till aktiviteter.
Grenens webbplats

Kullerbyttan

Säffle

På Kullerbyttan i Säffle möter barnen en trygg, lärorik och lustfylld miljö. Förskolans profil är rörelse och hälsa och verksamheten präglas av barnens nyfikenhet och vilja att pröva och lära sig nya saker.
Kullerbyttans webbplats

Montessoriförskolan Solstrålen

Jonsered

Solstrålen i Jonsered utanför Göteborg är en förskola med Montessoriprofil. Montessoripedagogiken innebär att varje barn sätts i centrum och visas respekt för sina unika behov och förutsättningar.
Solstrålens webbplats

Musikförskolan Do Re Mi

Angered

Do Re Mi är en musikförskola belägen i Angered, en stadsdel i norra Göteborg. Här väcks och stimuleras barnens musikintresse och musikkänslan byggs upp på ett enkelt och naturligt sätt. Musiken stärker självkänslan och underlättar lärandet samtidigt som barnen har roligt.
Do Re Mi:s webbplats

Nyckelpigans förskola

Laholm

På Nyckelpigan i Mellbystrand utanför Laholm löper kulturaktiviteterna som en röd tråd genom verksamheten. I leken och i mötet med andra stimuleras barnens naturliga nyfikenhet och förmåga att skapa och uttrycka känslor.
Nyckelpigans webbplats