Besök hos studiecirklar

Varje år genomför Medborgarskolan en mängd samarbeten med studiecirklar runt om i landet. Tillsammans förverkligar vi idéer och drömmar - som att spela i rockband, studera arkeologi, bli biodlare eller lära sig ett nytt språk.

På den här sidan träffar du några av eldsjälarna bakom våra studiecirklar ute i landet. Deras berättelser är en meny av inspiration - om allt vi kan erbjuda och om allt du kan göra.

Edsvik Konsthall

Vi besöker Edsvik Konsthall!

Edsvik Konsthall, som ligger i Sollentuna, är en av våra samarbetspartners för studiecirklar, utställningar, vernissage och guidade visningar. Vi har fått en pratstund med Carina Wall, som är utbildningsansvarig.
Läs mer här

Fridhemmets servicehus

Alla människor – oavsett ålder – har rätt till personlig utveckling!

På Kungsholmen i Stockholm ligger Fridhemmets servicehus, ett servicehus för äldre med 135 lägenheter där de boende har möjlighet att ta del av ett stort utbud av aktiviteter.
Läs mer här

Livspusslet Camilla

Camilla - en viktig bit av Livspusslet

För några år sedan arbetade Camilla fram livspusslet, vars syfte går ut på att få alla bitar i livet på plats och att lära sig hur man själv och andra funkar.
Läs mer här

Dragspelsföreningen Notdraget

Notdraget är en dragspelsförening som började som en kurs på Medborgarskolan och som har spelat ihop sedan dess. Vi fick en pratstund med Agneta Tannerfeldt, en av deltagarna som varit med sedan starten.
Läs mer här

studiecirkel mervetarna

Diskussionspigga pensionärer

Urklippta tidningsartiklar, skönlitteratur och Mervetarnas egna kursmaterial ligger utspridda på bordet. I rummet sitter sju engagerade och ständigt kunskapstörstande pensionärer.
Läs mer här

"Målet är att kunna leva på sin musik"

Animal Club får replokal och möjlighet till studiotid och livespelningar genom Medborgarskolan.
Läs mer här