Studiecirkeln Notdraget

Notdraget studiecirkel Medborgarskolan

Notdraget är en dragspelsförening som började som en kurs på Medborgarskolan och som har spelat ihop sedan dess. Vi fick en pratstund med Agneta Tannerfeldt, en av deltagarna som varit med sedan starten.

Berätta, vad är det som är så roligt med att spela dragspel?
Det är ett instrument som låter bra både när man är ensam och när man spelar i grupp. Och så kan man spela all sorts musik på ett dragspel.

Vad betyder det att samlas i en studiecirkel, träffas och spela ihop?
Det stora nöjet är förstås att spela tillsammans och få fram något helt annat än vad man kan åstadkomma själv. Det ger en stor känsla av härlig gemenskap.

Hur har ni utvecklats som grupp och förening under åren?
Sammansättningen har av naturliga skäl förändrats mycket. Idag är vi bara tre stycken som har varit med från start. Eftersom medelåldern är ganska hög, innebär det ibland en del förändringar. Men just nu har vi flera nya medlemmar i gänget vilket ger gott hopp om framtiden. Och som ensemble vill vi förstås utvecklas och bli bättre hela tiden!

Vad betyder det för dig personligen att spela med i Notdraget?
Det betyder jättemycket. Att spela ihop är en härlig känsla, man är helt fokuserad på musiken och glömmer allt annat. Dessutom är det en fin social gemenskap.

Var kan vi höra er spela?
Vi spelar en hel del på äldreboenden i Sollentuna men också när vi är inbjudna till olika föreningar som SPF (Sveriges Pensionärsförbund) eller kyrkan. Varje termin ger vi också någon form av konsert. Ibland för bara familj och vänner, ibland mer officiella konserter.

Vill du också starta en studiecirkel?