Umeå


Yoga - se Kropp och Själ

Jägarexamen - se Djur och Natur

Eventmässa
- läs mer här

Heminredningskurs
- se Hem och Trädgård

Konst i glas - helgkurs 30 sep-1 okt

Fusing är en uråldrig glassmältningsprocess.Tekniken att fusa (smälta samman) är ca 7000 år gammal. I kursen får du lära dig smälta samman olikfärgade glas. Resultatet blir effektfullt och personligt.
Se pdf För mer info och anmälan s
e Konst och Hantverk

Class start 28 September kl 14.00 - 16.00
Come and improve your spoken swedish with women in various professions.We meet at Medborgarskolan Östra Rådhusgatan 2 (near Filmstaden and Kafé Station). You could make an application here or call 090-77 96 11 or just show up!

Släktforskning - grund helgkurs 1-2 oktober

NYHET! Låt dina gamla släktingar få liv igen! Sök information, tolka och presentera. De gamla kyrkoböckerna är skatter med fakta som kan berätta om fantastiska livsöden.
Se Kultur och Historia

Fartygsbefäl klass VIII - kursstart sön 2 oktober

Fartygsbefäl klass VIII är en yrkesinriktad vidareutbildning som ger dig rätt att föra befäl på fartyg mindre än 20 bruttoenheter.
Se Navigation och Sjöliv

Teckning & kroki - kursstart tis 4 oktober

Ta chansen och lär dig grunderna i att teckna. Här får du även teckna kroki efter levande modell. Se Konst och Hantverk

Förarintyg - kursstart tor 6 oktober

För en säker och rolig båtfärd inomskärs eller nära kust är det viktigt att alla kan hantera båten. Försäkringstagare hos Svenska Sjö har 20% rabatt.
Se Navigation och Sjöliv

På Väven våning 4, kl 12.00 - 16.00 tisdag 11 oktober
En manifestation för det frivilliga sociala engagemanget med föredrag, paneldiskussion m m. Ett arrangemang av Frivilligcentralen i samarbete med Medborgarskolan. Program hittar du här

Akvarell - kursstart 16 oktober

Kreativt måleri med akvarell. Akvarellkursen vänder sig till dig som vill prova på roliga och kreativa tekniker så som plastfolie, salt, maskeringstejp, wellpapp, grillpinnar etc. Här får du verkligen chans lära dig det mesta om akvarellmålning. Se Konst och Hantverk

Trick or Treat och Walk of Horror - 29 oktober

Trick or Treat 12.00 
Istället för att barnen ska knacka dörr runt kvarteret kommer vi att skapa en vandring i Ersbodaskogen.
Walk of Horror 19.00
Här är det de vuxnas tur att få uppleva skräck på hög nivå.
Se X Events Facebooksida för mer information

Photoshop & Lightroom - grundkurs tor 10 nov

Håll ordning på dina digitala bilder, kategorisera och sortera. Gör en bra bild ännu bättre. Automatiska bildredigeringsfunktioner. Förmånliga priser för dig som är medlem i Aktiva Seniorer.
Se Data och Foto

Praktikpass navigation - Pris 295 kr, 1 tillfälle

Nu finns det möjlighet att genomföra det båtpraktikpass som ingår i navigationsutbildningen. För att kustskepparintyget ska bli giltigt behöver du genomföra "Båtpraktik dag" enligt NFB:s bestämmelser.
Ring oss på 090-77 96 11

Silver & metall - helgkurser och intensivkurser

NYHET! Kurser i silver och metall för dig som gillar att arbeta med dina händer och tycker om känslan av att skapa något eget och bestående.
Se Konst och Hantverk

Gitarr - enskild undervisning

Gammal som ung, akustisk eller elgitarr. Du kan vara nybörjare eller vill öva bättre teknik. Våra gitarrkurser är individuellt anpassade efter samråd med just Dig. Tisdagar och torsdagar – löpande kursstarter. Vi välkomnar vår nya kursledare Elin Lindström! Se Musik och Sång

Happy Mix - mångfaldskören, onsdagar 16.45-18.30

Vi är en kör med deltagare från många olika länder. Några av oss har bott hela vårt liv i Sverige men andra har nyligen kommit hit. Hela världen samlas i Happy Mix, kom med du också!

Validering

Valideringen synliggör erfarenheter, kunskaper och kompentenser från utbildning, arbetsliv, hemmet eller föreningslivet. Primär målgrupp för ”Validering i generella kompetenser för arbetslivet” är ungdomar i ålder 16-25 år. Läs mer här

Aktiva Seniorer + Medborgarskolan = sant

Det finns en rad mycket fina förmåner och möjligheter på Medborgarskolan för Dig som är medlem i Aktiva Seniorer. Läs mer här

Vill du bli volontär?
Just nu behöver vi Dig till följande arbetsgrupper
För anmälan, ring oss på 090-77 96 11 eller anmäl dig här


Medborgarskolan Region Nord nu på facebook

Gilla oss på facebook....

Om våra kurser

Startdatumet som anges för kursen är preliminärt. Om kursen inte har tillräckligt med deltagare kan kursstarten bli framflyttad. Avvakta kallelse inför kursstart.Vi reserverar oss för eventuella andra ändringar. På alla kurser är tiden angiven i studietimmar. En studietimme avser 45 min. Kostnad för material / litteratur tillkommer om inte annat anges.