Umeå

Hösten 2016

Sägenvandring - fre 26, lör 27 & sön 28 aug kl 19.00

Man kan bygga städer, man kan röja skogen - men man kan aldrig tysta deras röster. Följ med och möt skogens väsen och bygdens andar – vi utgår från Olofsfors bruk. Läs mer här

Silversmycken - kursstarter i augusti!

Vi har både dag- och kvällskurser.
Se Konst och Hantverk

Infokväll Privatflyg- och Ultralättcertifikat (PPL/UL)

Mån 29 aug kl 18.00. Detta är en kostnadsfri informationskväll på ca 3 timmar där du får veta vad som krävs för att ta ett flygcertifikat. Du har under informationskvällen möjlighet att ställa de frågor du behöver svar på och dessutom möjlighet att anmäla dig till teorikurser. Se Trafik och Teknik

Italiensk mat - kursstart tis 30 augusti

Visste du att olivolja smakar olika beroende på var oliverna odlas och hur jorden, solen och vinden påverkar? Ta med dina smaklökar på en resa genom Italien. Under kursen får du lära dig laga god italiensk mat samtidigt som du lär dig mer om italiensk matkultur. Se Mat och Dryck

Foto - grundkurs start tis 30 augusti

Grundkurs i foto, de första och viktigaste stegen mot intressantare, roligare och bättre bilder. Kursen bygger på systemkamerans möjligheter.
S
e Data och Foto

Betong för nybörjare - kursstart tis 29 augusti

Är du sugen på att gjuta en egen kruka, eller kanske fixa en adventsljusstake inför julen? Ta med dina idéer och lär dig grunderna i betonggjutning! Vi går igenom teori och praktik och gjuter både i färdiga formar, såväl som att man får bygga sin egen! Se Konst och Hantverk

Släktforskning - grundkurs ons 31 augusti

Låt dina gamla släktingar få liv igen! Sök information, tolka och presentera. De gamla kyrkoböckerna är skatter med fakta som kan berätta om fantastiska livsöden.
Se Kultur och Historia

Svampkurs - två kursstarter i höst, anmäl dig nu!

2- 3 sep eller 16- 17 sep. Här får ni både teori och svampplockning som avslutas med att vi äter en god svamprätt! Kursledare är Sandra Holmblad,utbildad svampkonsulent
Se Hem och Trädgård

Skulptera i lera - kursstart 2 sep (endast en plats kvar)

Upptäck den tredimensionella formen! Materialet är lera vilket bränns och därefter patineras med lufttorkande färger. Upplev även svartbränning av några alster. Kursledare är Niklas Wahlström. Ungdom 14-18 år har 25% rabatt. Se Konst och Hantverk

Kustskeppare - kursstart mån 5 september

Detta är en direkt fortsättning för dig som tagit Förarintyg. Kursen ger dig all den kunskap du behöver för att göra en längre färd utomskärs. Har du en båt som är minst 12 x 4 meter krävs Kustskepparintyg.
Se Navigation och Sjöliv

Timringskurs - 5-10 september i Olofsfors

I höst startar en 6-dagars timringskurs vid manufaktursmedjan i Olofsfors. Ni lär er att timra hantverksmässigt under handledning av timrare och kursledare Jorma Salmgren. Kursdatum 5-10 september.
Läs mer här

Teckningskurs för barn - fortsättning ons 7 sep

Teckning är en konst där man med blyertspenna, tuschpenna, ritkol, skapar en tvådimensionell bild. I teckningen är linjen den dominerande beståndsdelen och med just linjer skapas ytor och former på papper.
S
e Konst och Hantverk

Kalligrafi - konsten att skriva snyggt tor 8 september

Kalligrafi är konsten att skriva vackert, eller skrivandet som konst. Många har idag denna konstart som hobby och den används även flitigt inom scrapbooking.
Se Konst och Hantverk

Silver & metall - helgkurs fre-lör 9-10 september

NYHET! Helgkurs i silver och metall. Oändliga möjligheter att skapa fantastiska smycken eller dekorativa föremål i koppar. Redan första timmarna får du formge och skapa egna smycken.
Se Konst och Hantverk

Trädgårdsdesign - kursstarter 12 och 15 september

Nybörjarkurs - kursstart mån 12 september kl 18 - 21
Fortsättningskurs
- kursstart tor 15 september kl 18 - 21
Se Hem och Trädgård

Dragspel - tre olika kursstarter!

Dragspel nybörjare - kursstart 14 september kl 18.00-19.30 
Dragspel fortsättningskurs
- kursstart 15 september kl 18.00-19.30 
Dragspel dagkurs
- kursstart 14 september kl 10.30-12.00
Se Musik och Sång

Släktforskning - grund helgkurs 1-2 oktober

NYHET! Låt dina gamla släktingar få liv igen! Sök information, tolka och presentera. De gamla kyrkoböckerna är skatter med fakta som kan berätta om fantastiska livsöden.
Se Kultur och Historia

Konst i glas - helgkurs 30 sep-1 okt

Fusing är en uråldrig glassmältningsprocess.Tekniken att fusa (smälta samman) är ca 7000 år gammal. I kursen får du lära dig smälta samman olikfärgade glas. Resultatet blir effektfullt och personligt.
Se pdf För mer info och anmälan s
e Konst och Hantverk

Fartygsbefäl klass VIII - kursstart sön 2 oktober

Fartygsbefäl klass VIII är en yrkesinriktad vidareutbildning som ger dig rätt att föra befäl på fartyg mindre än 20 bruttoenheter.
Se Navigation och Sjöliv

Förarintyg - kursstart tor 6 oktober

För en säker och rolig båtfärd inomskärs eller nära kust är det viktigt att alla kan hantera båten. Försäkringstagare hos Svenska Sjö har 20% rabatt.
Se Navigation och Sjöliv

Praktikpass navigation - Pris 295 kr, 1 tillfälle

Nu finns det möjlighet att genomföra det båtpraktikpass som ingår i navigationsutbildningen. För att kustskepparintyget ska bli giltigt behöver du genomföra "Båtpraktik dag" enligt NFB:s bestämmelser.
Se Navigation och Sjöliv

Gitarr - enskild undervisning

Gammal som ung, akustisk eller elgitarr. Du kan vara nybörjare eller vill öva bättre teknik. Våra gitarrkurser är individuellt anpassade efter samråd med just Dig. Tisdagar och torsdagar – löpande kursstarter. Vi välkomnar vår nya kursledare Elin Lindström! Se Musik och Sång

Acem-meditation - intresseanmälan

Kursen går ut på att lära sig en enkel meditationsteknik som medför ett minskat stresspåslag för både kropp och själ, vilket gör att man lättare kan hantera vardagens stress. Se Kropp och Själ

Glada internationella ungdomar

Medspråk - improve your spoken swedish!

Classes start September 13. We meet regularly Tuesdays and/or Thursdays 15.00-16.30. We are situated on Östra Rådhusgatan 2. You are very welcome - and it's free!
More info and notification

Happy Mix - mångfaldskören!

Vi är en kör med deltagare från många olika länder. Några av oss har bott hela vårt liv i Sverige men andra har nyligen kommit hit. Hela världen samlas i Happy Mix, kom med du också!

Validering

Valideringen synliggör erfarenheter, kunskaper och kompentenser från utbildning, arbetsliv, hemmet eller föreningslivet. Primär målgrupp för ”Validering i generella kompetenser för arbetslivet” är ungdomar i ålder 16-25 år. Läs mer här

Vill du bli volontär?
Just nu behöver vi Dig till följande arbetsgrupper
För anmälan, ring oss på 090-77 96 11 eller anmäl dig här


Medborgarskolan Region Nord nu på facebook

Gilla oss på facebook....

Stressad? Mindfulness - med instruktör!

I samarbete med Mindfulnesscenter kan du nu ta del av denna kurs.
Kursen är på distans, med egna hemuppgifter att göra när du själv vill.
Mindfulnesscenter bildades av Dr Ola Schenström, som är läkare sedan 35 år och specialist i allmänmedicin samt en av Sveriges ledande experter på mindfulness.

Anmäl dig och läs mer här!

Om våra kurser

Startdatumet som anges för kursen är preliminärt. Om kursen inte har tillräckligt med deltagare kan kursstarten bli framflyttad. Avvakta kallelse inför kursstart.Vi reserverar oss för eventuella andra ändringar. På alla kurser är tiden angiven i studietimmar. En studietimme avser 45 min. Kostnad för material / litteratur tillkommer om inte annat anges.