Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Här blir intresse till kunskap

Vår värld

Visa föregående artikel
Läs vidare om “”Varje nytt jobb betyder ett nytt liv””

”Varje nytt jobb betyder ett nytt liv”

Medborgarskolan erbjuder Stöd och matchning för arbetssökande. Vivian Tomi är en av handledarna som hjälper människor på vägen mot ett nytt jobb. Hon har själv bytt karriär i livet och vet hur värdefullt det är med personligt stöd.

Läs vidare om “Musikhuset – ett ställe att växa på”

Musikhuset - ett ställe att växa på

Jesper Schröder har en dröm – att en dag få spela med sitt band på de riktigt stora scenerna. Vägen dit går via hårt jobb och många repetitioner på Medborgarskolans musikhus i Gävle.

Läs vidare om “"Vi fann varann på språkkursen"”

"Vi fann varann på språkkursen"

Johan var nyinflyttad och ville ha något att göra. Sonja ville bli bättre på ryska. På kvällskursen hittade de vad de sökte. Och de hittade varandra.

Läs vidare om “Zumba Gold är en dans i lite lugnare tempo”

Zumba Gold är en dans i lite lugnare tempo

Det hörs härlig musik och sköna skratt i Medborgarskolans lokaler en helt vanlig tisdagskväll. Det är dags för tjugo dansanta deltagare att dansa zumba. Att kombinera dans och musik skapar glädje och blir en träning för både kroppen och knoppen.

Läs vidare om “Florist för en kväll”

Florist för en kväll

Runt bordet står ett tiotal förväntansfulla deltagare. Här finns tulpaner, eukalyptus och ranunklar. Under kursledaren Sonja Westerbergs ledning ska deltagarna binda blommorna till buketter. Läs mer om hur det kan gå till på en tre timmars floristkurs.

Läs vidare om “24 år som kursledare”

24 år som kursledare

I år firar hon 24 år som kursledare i japanska på Medborgarskolan! Här får du läsa om Nozomi Miyamoto-Nordqvists resa på Medborgarskolan och varför hon valt att vara kursledare i så många år.

Visa nästa artikel

Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet.

Läs mer om vad vi tror på

I fokus

Visa föregående artikel

Svenska för asylsökande

Hos oss kan du som är asylsökande lära dig svenska och få veta hur det svenska samhället fungerar. Medborgarskolan har studiecirklar både för asylsökande och för personer med uppehållstillstånd som bor på asylboenden. Du behöver ha med dig ditt LMA-kort när du kommer till kursen första gången.

Båtkurser

Gillar du att vara ute på sjön? Med bra kunskaper blir ditt båtäventyr både roligare, enklare och säkrare. Vi har kurser både för dig som är nybörjare och för dig som har båtvana sedan tidigare. Välkommen på en båtkurs!

Sommarkurser

Varva sommarens vila med inspiration och nya kunskaper. Vi har roliga och spännande sommarkurser inom många områden. Kanske kan en sommarkurs inom dans, språk, hantverk eller konst locka?

Studiecirklar och samarbeten

Vill du starta en studiecirkel, göra ett kulturprogram eller samarbeta med oss på annat sätt? Våra samarbeten med föreningar och grupper är en grundsten i Medborgarskolans verksamhet. Gör intresse till kunskap tillsammans med oss!

Keramikkurser

Lär dig skapa i lera på en kurs i keramik. En keramikkurs brukar innefatta moment som drejning, bearbetning av lera, bränning och glasering.

Visa nästa artikel