Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Här blir intresse till kunskap

Utforska ett ämnesområde

Vår värld

Visa föregående artikel
Läs vidare om “Kunskap ska man dela med sig av!”

Kunskap ska man dela med sig av!

Maryam Madaresi har alltid varit intresserad av mat, ett intresse som bl.a. har lett henne till Medborgarskolan där hon håller i kurser i persisk matlagning.

Läs vidare om “Jul och advent”

Jul och advent

Förbered julen hos oss! I november och december kan du delta i våra kurser och evenemang som har med jul och advent och göra. Lär dig göra egna juldekorationer, julmat och julpyssel med oss.

Läs vidare om “Ett litet märke med stor betydelse för många!”

Ett litet märke med stor betydelse för många!

Olika människor kopplar av på olika sätt. En del går ut i skogen och plockar svamp, andra målar akvarell. Filatelisten Bo finner avkoppling i sitt frimärkssamlande. Höjdpunkten är när en lucka i albumet kan fyllas. Har du också ett specialintresse du vill utveckla? Läs mer och inspireras av Bo.

Läs vidare om “Huskurage”

Huskurage för dina grannars skull

Samverkansprojektet Huskurage i Gävle ska förebygga och förhindra våld i nära relationer genom att ge grannar verktyg att agera. Med enkla medel kan du göra skillnad.

Läs vidare om “Studiecirkel om de europeiska kungahusens historia”

Fördjupa dig i ett specifikt intresse!

Har du ett specifikt intresse som du vill fördjupa dig i? Eller vill du lära dig något helt nytt? Om du vill göra det tillsammans med andra så är en studiecirkel ett bra alternativ. Medborgarskolan anordnar ibland studiecirklar tillammans med olika föreningar och verksamheter, ett sådant samarbete är med Rojalistiska Föreningen.

Läs vidare om “Årets folkbildare lär dig sticka som en lett!”

Årets folkbildare lär dig sticka som en lett!

Vad du än är intresserad av så finns det en kurs eller föreläsning för dig på Medborgarskolan. Om stickning är din grej, då finns allt från prova på-kurser till mer avancerade kurser i exempelvis brioche. Brioche kallas även patentstickning och är en stor stickningstrend just nu. I höst finns dessutom en spännande nyhet där du får lära dig att sticka som en lett!

Läs vidare om “Ekonomi med Elizabeth”

Ekonomi med Elizabeth

Elizabeth har lång och gedigen erfarenhet av att arbeta som kursledare hos Medborgarskolan och håller både kortare kurser och lite mer omfattande Diplomutbildningar inom ekonomi.

Läs vidare om “Musik är till för alla!”

Musik är till för alla!

Amplified är Studieförbundet Medborgarskolans Musikverksamhet och klubbsatsning. Många festivaler och arrangörer runtom i landet har alldeles för lite jämställdhetstänk i sina bokningar, därför vill vi påvisa att det faktiskt går. Fredagen den 13 september arrangerar vi endagsfestivalen: Amplified - För en jämställd musikscen".

Läs vidare om “Byt karriär, ändra riktning eller boosta fritidsintresset!”

Byt karriär, ändra riktning eller boosta fritidsintresset!

Genom att gå en diplomutbildning öppnar du upp möjligheten att byta karriär, ändra riktning inom det du redan arbetar med eller så kan du helt enkelt boosta ett fritidsintresse som du vill lära dig mer om.

Läs vidare om “Avstressande att jobba med keramik”

Keramikkurs stressar av

Att keramik är så populärt kan bero på att det både är avstressande och meditativt. Det tror kursledaren Linda Ljunggren, som leder keramikkurser på Medborgarskolan.

Läs vidare om “Konst är till för alla”

Konst är till för alla

Vi samarbetar och stöttar olika föreningar. Ett projekt som vi har arbetat med under våren är konstprojektet ”Bokkonst för unga med funktionsvariationer”. Konst är till för alla om du frågar oss.

Läs vidare om “Diplomutbildningen banade väg för karriärbyte och drömjobbet!”

Diplomutbildningen banade väg för karriärbyte och drömjobbet!

Flera av oss har kanske tänkt tanken att det vore en spännande utmaning att ta steget mot ett karriärbyte, att gå från det bekväma till något nytt. Precis det har Jessica gjort. Redan innan utbildningen var avslutad fick hon sitt drömjobb!

Läs vidare om “Så blir du en ansvarsfull och säker jägare”

Så blir du en ansvarsfull och säker jägare

Omdöme och sunt förnuft är viktiga egenskaper hos en bra jägare. Dessutom fordras kunskaper om djur och natur. På våra kurser för jägarexamen får deltagarna lära sig att spåra djur, om viltvård och ekologi samt om olika typer av jaktvapen och jaktmetoder. Jägaren måste också kunna skjuta och ha avlagt ett godkänt skjutprov.

Läs vidare om “Tecken i tiden”

Tecken i tiden

När Jan Johanssons dotter var ett år konstaterade läkarna att hon var döv. Det blev en stor och omvälvande förändring för hela familjen. Och för Jan, som jobbade i fastighets- och byggbranschen, blev det också en helt ny karriär.

Visa nästa artikel

Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet.

Läs mer om vad vi tror på

I fokus

Visa föregående artikel
Visa nästa artikel