Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Här blir intresse till kunskap

Utforska ett ämnesområde

Vår värld

Visa föregående artikel
Läs vidare om “Intervju Erika Sandberg”
Reportage

Textilarbete som är bra för både hälsan och miljön

Erika Sandberg driver en textil verksamhet för arbetsträning där deltagarna arbeta med textilt hantverk i olika former. Materialet de använder kommer från en Second Hand-butik.

Läs vidare om “Michael Vågsten, konstnären som lär oss måla.”

Michael Vågsten lär oss att måla

Han är en uppskattad konstnär, föreläsare och ledare. Här följer hans egna berättelse om hur han ser på att undervisa i måleri och teckning hos oss, i kombination med att själv skapa.

Läs vidare om “Hoppets mat blir kvinnornas väg ut i samhället”

Hoppets mat blir kvinnornas väg ut i samhället

Tack vare kvinnoföreningen Hoppet kan isolerade invandrarkvinnor i förorten jobba och ta större plats i samhället. Samtidigt som de frälser Göteborg med magisk mat.

Läs vidare om “Vi älskar att sjunga!”
Reportage

Vi älskar att sjunga!

För de 60 medlemmarna är Alba Show Chorus inte bara sång och musik. Att sjunga i kör ger också samhörighet och inspiration samtidigt som det är väldigt roligt.

Läs vidare om “Skonsam träning med orientalisk dans”

Skonsam träning med orientalisk dans

Orientalisk dans är inte bara en traditionell dans med tusenåriga rötter, det är också en bra träningsform. Det kan Alva Aucu, som leder Medborgarskolans kurser i orientalisk dans i Helsingborg, intyga. Hon tycker att träningen är det bästa med orientalisk dans.

Läs vidare om “Nasia sprider passion för sitt Grekland”

Nasia sprider passion för sitt Grekland

När Nasia Tsiligkiri inte undervisar i grekiska på Medborgarskolan nosar hon gärna upp okända ställen i Grekland som hon tipsar sina ressugna deltagare om.

Läs vidare om “Mat är rock'n'roll och kärlek”

Mat är rock'n'roll och kärlek

När Kristoffer Göbel lagar mat är det med lika mycket inlevelse som när han står på scen. I höst håller han i livfulla matlagningskurser för att sprida sin passion till fler.

Läs vidare om “Tolkutbildning för ett bättre samhälle”

Tolkutbildning för ett bättre samhälle

Att förstå och bli förstådd i kontakten med myndigheter är avgörande för människors rättssäkerhet. Därför behövs tolkar. Basel Al Shannag gick Medborgarskolans ettåriga tolkutbildning i Malmö och jobbar i dag med allt från asylärenden till ekobrott.

Läs vidare om “Hitta lugnet”

Hitta lugnet

När vardagens aktiviteter och krav blir för mycket gäller det att hitta sätt att slappna av. Att behålla balansen mellan aktivitet och vila är inte alltid lätt. Kanske kan yoga, qigong eller meditation hjälpa dig att bli mer närvarande och rofylld?

Läs vidare om “”Varje nytt jobb betyder ett nytt liv””

”Varje nytt jobb betyder ett nytt liv”

Medborgarskolan erbjuder Stöd och matchning för arbetssökande. Vivian Tomi är en av handledarna som hjälper människor på vägen mot ett nytt jobb. Hon har själv bytt karriär i livet och vet hur värdefullt det är med personligt stöd.

Läs vidare om “Musikhuset – ett ställe att växa på”

Musikhuset - ett ställe att växa på

Jesper Schröder har en dröm – att en dag få spela med sitt band på de riktigt stora scenerna. Vägen dit går via hårt jobb och många repetitioner på Medborgarskolans musikhus i Gävle.

Läs vidare om “"Vi fann varann på språkkursen"”

"Vi fann varann på språkkursen"

Johan var nyinflyttad och ville ha något att göra. Sonja ville bli bättre på ryska. På kvällskursen hittade de vad de sökte. Och de hittade varandra.

Läs vidare om “Zumba Gold är en dans i lite lugnare tempo”

Zumba Gold är en dans i lite lugnare tempo

Det hörs härlig musik och sköna skratt i Medborgarskolans lokaler en helt vanlig tisdagskväll. Det är dags för tjugo dansanta deltagare att dansa zumba. Att kombinera dans och musik skapar glädje och blir en träning för både kroppen och knoppen.

Läs vidare om “Florist för en kväll”

Florist för en kväll

Runt bordet står ett tiotal förväntansfulla deltagare. Här finns tulpaner, eukalyptus och ranunklar. Under kursledaren Sonja Westerbergs ledning ska deltagarna binda blommorna till buketter. Läs mer om hur det kan gå till på en tre timmars floristkurs.

Läs vidare om “24 år som kursledare”

24 år som kursledare

I år firar hon 24 år som kursledare i japanska på Medborgarskolan! Här får du läsa om Nozomi Miyamoto-Nordqvists resa på Medborgarskolan och varför hon valt att vara kursledare i så många år.

Visa nästa artikel

Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet.

Läs mer om vad vi tror på

I fokus

Visa föregående artikel
Visa nästa artikel