Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Här blir intresse till kunskap

Vår värld

Visa föregående artikel
Läs vidare om “"Asylsökande är modiga människor som vill ändra på sina liv"”

"Asylsökande är modiga människor som vill ändra på sina liv"

För 30 år sedan kom Vija Supe till Sverige från Lettland. Idag är hon en av våra uppskattade kursledare i asylsvenska. Att själv ha erfarenhet av två kulturer har hon glädje av i sitt arbete, liksom kunskaperna av att ha varit musik- och modersmålslärare.

Läs vidare om “Musikhuset – ett ställe att växa på”

Musikhuset - ett ställe att växa på

Jesper Schröder har en dröm – att en dag få spela med sitt band på de riktigt stora scenerna. Vägen dit går via hårt jobb och många repetitioner på Medborgarskolans musikhus i Gävle.

Läs vidare om “Florist för en kväll”

Florist för en kväll

Runt bordet står ett tiotal förväntansfulla deltagare. Här finns tulpaner, eukalyptus och ranunklar. Under kursledaren Sonja Westerbergs ledning ska deltagarna binda blommorna till buketter. Läs mer om hur det kan gå till på en tre timmars floristkurs.

Läs vidare om “24 år som kursledare”

24 år som kursledare

I år firar hon 24 år som kursledare i japanska på Medborgarskolan! Här får du läsa om Nozomi Miyamoto-Nordqvists resa på Medborgarskolan och varför hon valt att vara kursledare i så många år.

Visa nästa artikel

Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet.

Läs mer om vad vi tror på

I fokus

Visa föregående artikel

Svenska för asylsökande

Hos oss kan du som är asylsökande lära dig svenska och få veta hur det svenska samhället fungerar. Medborgarskolan har studiecirklar både för asylsökande och för personer med uppehållstillstånd som bor på asylboenden. Du behöver ha med dig ditt LMA-kort när du kommer till kursen första gången.

Gå en sommarkurs!

Varva sommarens vila med inspiration och nya kunskaper. Vi har roliga och spännande sommarkurser inom många områden. Kanske kan en sommarkurs inom dans, språk, hantverk eller konst locka?

Studiecirklar och samarbeten

Vill du starta en studiecirkel, göra ett kulturprogram eller samarbeta med oss på annat sätt? Våra samarbeten med föreningar och grupper är en grundsten i Medborgarskolans verksamhet. Gör intresse till kunskap tillsammans med oss!

Keramikkurser

Lär dig skapa i lera på en kurs i keramik. En keramikkurs brukar innefatta moment som drejning, bearbetning av lera, bränning och glasering.

Visa nästa artikel