Panelsamtal med Sabina Wärme

Under temadagarna Amplified Equally 2021 bjöd musikern, kompositören och producenten Sabina Wärme på samtal om separatistiskt arbete inom kulturbranschen, bland annat om "Den Feministiska Musikbranschfesten”.

Sabina Wärme är musiker, kompositör och producent. Hon skriver musik både för egna projekt och för teater, scenkonst och film. Sabina arbetar även som teatertekniker.

Utöver sin konstnärliga verksamhet har hon grundat Sveriges första och enda trans- och kvinnoseparatistiska musikbranschgala - ”Den Feministiska Musikbranschfesten”:

Varför är temadagarna viktiga?

– Därför att den lyfter perspektiv som vi, både kulturutövare och studieförbundsverksamhet, behöver synliggöra.

Musik- och kulturbranschen är fortfarande en ojämställd och ojämlik arbetsplats, och vi har ett ansvar att arbeta för en bransch som är inkluderande och rättvist.

Varför är folkbildning viktig i det här sammanhanget?

– Folkbildningen har en viktig roll i att samla människor och skapa utrymme för samtal och lärande i mötet med andra.

Jag har tidigare jobbat som ledare för låtskrivarworkshops i samarbete med Medborgarskolans musikverksamhet Amplified, och kommer nu att hålla i programpunkten om separatistiskt arbete i musik- och kulturbranschen under temaveckan. Folkbildning ligger mig varmt om hjärtat, så att få vara med och göra detta känns jättekul!

Vad har du för förväntningar efter föreläsningen?

– Jag hoppas på att få delta i spännande samtal och lära mig mer.  Jag ser fram emot att lyssna på alla programpunkter under veckan. Popkollo är alltid grymma och perspektivet HBTQ och psykisk ohälsa känns både viktigt och intressant! Jag hoppas på att få delta i spännande samtal och lära mig mer genom de andra programpunkterna.

Jag ser ju såklart också fram emot att få prata om, och inspirera till, separatistiskt arbete tillsammans med mina gäster på tisdag den 16 november!

Mer om temadagarna Amplified Equally

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Återhämtning via målning

- Samhället i dag är ganska hårt och tufft. Det vi erbjuder är återhämtning via målning. Vi har märkt att folk som kommer hit ofta släpper alla krav och tar sin...

5 september 2023
Läs vidare om "Återhämtning via målning"

Amplified Equally 2021

Läs vidare om "Musikverksamhet i Stockholm"

Musikverksamhet i Stockholm

Inom ramen för Amplified, Medborgarskolans musikverksamhet, samlas musiker som producerar, skriver och spelar i olika band. Hos oss finns plats för alla musikstilar. Idag finns det hundratals musiker som har studiecirkel hos oss, unga som gamla, som spelar allt från hårdrock till folkmusik.