"Psykisk ohälsa berör oss alla i samhället"

Under temadagarna Amplified Equally, presenterade Transammans - förbundet för transpersoner och närstående – hälsoläget för transpersoner och olika hälsofrämjande insatser för transpersoner.

Tom Summanen, verksamhetsutvecklare Transammans:

Varför är temadagarna viktiga?

– De är viktiga eftersom de belyser psykisk ohälsa och att det berör oss alla i samhället. Tillsammans måste vi arbeta för hälsofrämjande insatser.

Varför är folkbildning viktig i det här sammanhanget?

– Folkbildning är en central form att samlas under för att kunskapshöja och medvetandegöra olika perspektiv som berör oss i samhället.

Vilka är era förväntningar efter föreläsningen?

– Våra förväntningar är att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och att det får ringar på vattnet i ett längre perspektiv.

Mer om temadagarna Amplified Equally

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Återhämtning via målning

- Samhället i dag är ganska hårt och tufft. Det vi erbjuder är återhämtning via målning. Vi har märkt att folk som kommer hit ofta släpper alla krav och tar sin...

5 september 2023
Läs vidare om "Återhämtning via målning"

Våra aktiviteter

Läs vidare om "En vecka för själen 2021"

En vecka för själen 2021

Innan mörkret faller helt och julen knackar på, vill man så gärna stanna upp, andas och mötas. Delta i musik, yoga, Vedic Art och poesi i våra lokaler eller på distans. Välkommen till "En vecka för själen” mellan den 8 och 10 november 2021.

Läs vidare om "Musikverksamhet i Stockholm"

Musikverksamhet i Stockholm

Inom ramen för Amplified, Medborgarskolans musikverksamhet, samlas musiker som producerar, skriver och spelar i olika band. Hos oss finns plats för alla musikstilar. Idag finns det hundratals musiker som har studiecirkel hos oss, unga som gamla, som spelar allt från hårdrock till folkmusik.