Projekt Care – för arbetsgivare

Har ditt företag behov av att anställa och vill jobba med mångfald och inkludering på riktigt? Låt oss hjälpas åt att göra en värdefull insats!

Medborgarskolan driver på uppdrag av Europeiska Socialfonden projekt Care – ett projekt för ukrainare på flykt undan kriget – i syfte att öka den språkliga kompetensen och hitta vägar in på den svenska arbetsmarknaden. Vi behöver din hjälp.

Medborgarskolan anordnar bland annat rekryteringsträffar i speeddatingformat, där du som arbetsgivare har möjlighet att träffa våra kompetenta kandidater.

Mejla dina kontaktuppgifter till care@medborgarskolan.se så hör vi av oss!

Nästa rekryteringsträff

Välkommen till nästa rekryteringsträff torsdag 8 juni kl 10-12 på Haga Östergata 12 i Göteborg!

Medborgarskolan och projekt Care bjuder in till speeddating mellan arbetsgivare och våra deltagare från Ukraina. Deltagarna har genomgått ett intensivt program med språk, jobbcoaching och föreläsningar om den svenska arbetsmarknaden. De är personer med hög kompetens och utbildning inom diverse olika yrkesområden, men de är också ödmjuka inför situationen och redo att börja jobba och bygga ett liv i Sverige. Välkommen till dig som har lediga tjänster nu eller på sikt!

Exempel på aktuella områden/tjänster kan vara administration, ekonomi, juridik, hälsa/massage, lager, industri, bygg, trädgård, sjöfart, spedition – men de flesta områden är av intresse!

Anmäl dig med dina kontaktuppgifter till care@medborgarskolan.se!


Stort tack till Randstad, SEVR, Hotell Onyxen, Bräcke Diakoni och Talea som deltog i jobbrekryteringsträffen i Göteborg tidigare i vår med våra kompetenta kandidater från Ukraina (se bild nedan)!

SoMe 1500x1500 CARE rekryteringsträff 2023-02-21
Rekryteringsträff i Göteborg mellan arbetsgivare och kandidater från Ukraina

Läs mer om Care-programmet för våra deltagare

Läs vidare om "Care i Väst"

Care i Väst

I slutet av 2022 fick Medborgarskolan uppdraget att starta projekt Care – ett projekt för ukrainare som omfattas av massflyktingsdirektivet – i syfte att öka den språkliga kompetensen och hitta vägar in på den svenska arbetsmarknaden. Programmen pågår under totalt 12 veckor och 80 ukrainska flyktingar har redan genomgått programmet!