Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

En man blickar ut över en stad

Stöd och matchning

Söker du jobb? Medborgarskolan är kompletterande aktör till Arbetsförmedlingen inom tjänsten Stöd och matchning. Vi hjälper dig som är arbetssökande att knyta värdefulla kontakter med arbetsgivare, vässa ditt jobbsök och matcha dig mot rätt jobb eller utbildning – utifrån dina behov. Vi ger dig personligt stöd och backar upp dig hela vägen. Medborgarskolan erbjuder för närvarande Stöd och matchning i Västra Götaland, Halland och Skåne.

Så fungerar Stöd och matchning

Söker du arbete men upplever att du har fastnat? Vi ger dig handledning utifrån dina behov och förutsättningar:

  • Vårt kontaktnät blir ditt kontaktnät. Vi har ett tätt samarbete med näringslivet som ger dig genvägar till rätt kontakter och möten med arbetsgivare med anställningsbehov. Vi inbjuder till intressanta, relevanta föreläsningar och studiebesök.
  • Vi har fungerande metoder för att matcha dig mot olika jobb och utbildningar.
  • Vi ger dig möjlighet till fortbildning – i allt från data, språk och samhällsinformation till intervjuträning och att söka jobb via sociala medier.
  • Om du vill får du hjälp med att vässa dina jobbsökarmetoder, snygga till dina ansökningshandlingar och lyfta det som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.
  • Är du osäker på vad du vill undersöker vi tillsammans dina möjligheter inför framtiden. Du kan prova på aktiviteter av olika slag för att testa vad du är bra på och motivera dig i rätt riktning.
  • Sist men inte minst: Vi ger dig personligt stöd och backar upp dig hela vägen. Vi håller kontakten med dig även efter du fått jobb för att vara säkra på att allt går som du har tänkt dig!

Vill du veta mer?

Vi berättar gärna mer om Stöd och matchning och hur du går tillväga. Fyll i dina kontaktuppgifter, så hör vi av oss till dig! Du är givetvis också välkommen att kontakta oss direkt på en ort nära dig, se Kontakta oss nedan.

Bra att tänka på är att du behöver vara inskriven vid Arbetsförmedlingen för att kunna ta del av tjänsten Stöd och matchning.

Ja, jag vill veta mer – kontakta mig gärna!

Kontakta oss

Vill du veta mer om Stöd och matchning kan du också kontakta Medborgarskolan på en ort nära dig.