Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Stöd och matchning

Få Stöd och matchning hos Medborgarskolan. Vi kan hjälpa dig som är arbetssökande att hitta jobb. På uppdrag från Arbetsförmedlingen erbjuder vi tjänsten Stöd och matchning, där vi hjälper dig med nya, värdefulla kontakter, vässar ditt jobbsök och matchar dig mot rätt jobb eller utbildning – utifrån dina behov. Stöd och matchning erbjuder Medborgarskolan för närvarande i Västra Götaland, Halland och Skåne.

Så fungerar Stöd och matchning

Söker du arbete men upplever att du har fastnat? Vi ger dig handledning utifrån dina behov och förutsättningar:

  • Vårt kontaktnät blir ditt kontaktnät. Vi har ett tätt samarbete med näringslivet som ger dig genvägar till rätt kontakter och möten med arbetsgivare med anställningsbehov. Vi inbjuder till intressanta, relevanta föreläsningar och studiebesök.
  • Vi scannar hela tiden av marknaden för att hitta jobb som kan passa dig. Vi ger dig gärna tips om vad specifika arbetsgivare söker.
  • Vi har fungerande metoder för att matcha dig mot olika jobb och utbildningar.
  • Vi ger dig den fortbildning du behöver – i allt från data, språk och samhällsinformation till intervjuträning och att söka jobb via sociala medier.
  • Om du vill får du hjälp med att vässa dina jobbsökarmetoder, snygga till dina ansökningshandlingar och lyfta det som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.
  • Är du osäker på vad du vill undersöker vi tillsammans dina möjligheter inför framtiden. Du kan prova på aktiviteter av olika slag för att testa vad du är bra på och motivera dig i rätt riktning.
  • Sist men inte minst: Vi ger dig personligt stöd och backar upp dig hela vägen. Vi håller kontakten med dig även efter du fått jobb för att vara säkra på att allt går som du har tänkt dig!

Här kan du läsa om handledarna som jobbar med hjärtat

Så här gör du

Kontakta din arbetsförmedling och säg att du vill ha Stöd och matchning från Medborgarskolan. Vi kontaktar dig sedan för ett första möte där vi börjar planera för hur du snabbare ska få jobb. Har du frågor är du givetvis välkommen att ställa dem till kontaktpersonen på din ort.

Kontakta oss

Kontakta oss om du vill veta mer om Stöd och matchning på Medborgarskolan.