Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Studio Rex

I vår verksamhet Studio Rex bedriver vi arbetsträning och social habilitering. Vi tar emot musik- och medieintresserade personer med olika slags psykiska funktionshinder från 15 år och uppåt. Studio Rex är ett samarbete mellan Medborgarskolan och Örnsköldsviks kommun.

Studio Rex arbetsträning

Studio Rex är en verksamhet med inriktning på arbetsträning. Målgruppen är personer med psykisk ohälsa. Målsättningen är att via en öppen verksamhet nå individer som är i behov av sysselsättning och sociala kontakter.

Vi vill ge individer möjlighet att utöva sina intressen och talanger, bland annat musikalitet, foto- och filmintresse med mera. På sätt vill vi skapa förutsättningar till personlig utveckling samt att bryta eventuell isolering.

Vi arbetar för att stötta, inspirera och motivera deltagarna i en vidare utveckling mot till exempel utbildning eller arbete. Det krävs inga förkunskaper hos deltagarna.

Flera aktörer i samverkan

Verksamheten är ett partnerskap mellan kommunens välfärdsförvaltning och Medborgarskolan.

På Studio Rex arbetar tre handledare som på bästa sätt möter deltagarnas individuella behov. Verksamheten ligger organisatoriskt under avdelning Arbetsmarknad och integration, Port 5.

Metod

Arbetet bygger på de tre benen:

  • Öppen kreativ verksamhet med individualiserat stöd
  • Social interaktion
  • Samverkan.

Studio Rex arbetar så här

Studio Rex Logotyp

Till Studio Rex kommer man genom att själv anmäla ett intresse till verksamheten. Via en uppdragsingång sker intag till verksamheten. Deltagarna stannar kvar hos Studio Rex i cirka ett halvt år, därefter finns möjlighet att fortsätta i verksamheten via bistånd. En SE-handläggare är knuten till Studio Rex deltagare och finns med som stöd under tiden.

Det individuella behovet styr verksamheten för varje deltagare.

Samarbete sker med andra förvaltningar inom kommunen.

Kontakta Studio Rex

För mer information, kontakta Medborgarskolan

Lokalkontor

Örnsköldsvik

Expeditionens öppettider Måndag-fredag: 09.00-16.00 Lunchstängt: 12.00-13.00
Viktoriaesplanaden 8B 891 39 Örnsköldsvik
ornskoldsvik@medborgarskolan.se0660-169 09