Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Från utsatt till insatt

Medborgarskolan i Stockholm har genom Post- och telestyrelsen (PTS) startat ett två-årigt projekt som ska bidra till att öka den digitala kompetensen i särskilt utsatta grupper som är, eller riskerar att hamna, i ett digitalt utanförskap.

Om projektet

Inom projektet Från utsatt till insatt anordnas kostnadsfria kurser om hur det digitala samhället fungerar. Deltagarna får lära sig att använda olika digitala tjänster, alltifrån att sköta sin ekonomi, boka vårdbesök eller teaterbiljetter till att använda sociala medier. Projektet ska öka den digitala kompetensen för äldre, nyanlända och personer med funktionsnedsättningar. Vår äldsta deltagare är 103 år. 

Vi skräddarsyr utbildningen och utbildar ledare ur målgrupperna, som därefter kan undervisa i sina respektive målgrupper. På så vis kommer kunskapen att föras vidare långsiktigt i dessa grupper som verkligen behöver bli delaktiga och aktiva i det digitala samhället som nu vuxit fram.

Det här gör vi

Vi anordnar kostnadsfria kurser där deltagarna får lära sig använda olika digitala tjänster. Alla deltagare förfogar över en iPad under kursen. Från att inledningsvis ha jobbat med klassrumsbundna kurser har vi nu även tagit steget till kurser på distans.

Var finns vi?

Från utsatt till insatt finns i Stockholm

Hur gör du?

Kontakta oss för information om aktuella kurser.

Vill du veta mer?

Håkan Göransson
För information om kurser för utlandsfödda eller för seniorer.
hakan.goransson@medborgarskolan.se
070-873 52 53

Anders Romare
För information om kurser för personer med funktionsnedsättningar.
anders.romare@medborgarskolan.se
072-142 94 91

Om uppdragsgivaren

Post- och telestyrelsen (PTS) är den myndighet som bevakar områdena elektronisk kommunikation och post i Sverige. De arbetar även för att alla ska kunna ta del av digitaliseringens möjligheter och för att minska det digitala utanförskapet. Därför finansierar PTS till exempel utbildningar för särskilt utsatta grupper som har mindre, eller inga, möjligheter till ökad kunskap om it och digital tjänster.

Stödstämpel_PTS_arbete_med_digital_delaktighet.png

Läs mer om Post- och telestyrelsen