Lokala projekt

Medborgarskolan arbetar med att skapa betydelsefulla och inspirerande projekt som syftar till att stärka och hjälpa grupper i samhället som riskerar att hamna i utanförskap. För att kunna genomföra dessa projekt ansöker Medborgarskolan om projektpengar från olika organisationer och myndigheter.

Inom ramen för de olika projekten anordnas en mix av kostnadsfria kurser och aktiviteter som ska bidra till ny kunskap, delaktighet och utveckling. Det kan vara kurser i digitala tjänster för att motverka digitalt utanförskap, coachning och handledning av personer som är långtidsarbetslösa eller språkträning för nyanlända.

Vill du veta mer?

Vi berättar gärna mer om vår projektverksamhet. Fyll i dina kontaktuppgifter, så hör vi av oss till dig!

Ja, jag vill veta mer – kontakta mig gärna!

Läs mer på www.medborgarskolan.se/dataskydd

Våra projekt

Läs vidare om "Vägen till jobbet"
Arbetsförmedlingen

Vägen till jobbet

Under dina studier hos oss kommer du att bli bättre på det svenska språket. Vi övar på svenska genom personliga presentationer och genom att göra saker tillsammans som att gå på studiebesök på arbetsplatser. Vi kommer ha samtalsgrupper där vi har fokus på samhällskunskap. Utbildningen som är både teoretisk och praktisk erbjuds just nu i Östergötland och Småland.

Läs vidare om "MEET"
Coompanion Skaraborg, Leader Östra Skaraborg och Europeiska Socialfonden

MEET

Är du mellan 19 och 29 år och inte vet vad du vill studera eller jobba med? Har du ett intresse som du skulle vilja utveckla? Då är MEET ett projekt för dig! Projektet bedrivs i Skövde och Falköping.