Vägen till jobbet

Under dina studier hos oss kommer du att bli bättre på det svenska språket. Vi övar på svenska genom personliga presentationer och genom att göra saker tillsammans som att gå på studiebesök på arbetsplatser. Vi kommer ha samtalsgrupper där vi har fokus på samhällskunskap. Utbildningen som är både teoretisk och praktisk erbjuds just nu i Östergötland och Småland.

Om projektet

Vi börjar utbildningen med att prata om vad du har för behov och vilka ämnen som du behöver fokusera på. Vi kommer även att prata om vad som motiverar dig och dina personliga mål som vi gemensamt kommer att följa upp under utbildningen.

Du kommer att få lyssna till föreläsare som berättar om olika studiemöjligheter och vägval för att få ett arbete. Oavsett vad du har för kunskaper sedan tidigare, så försöker vi anpassa tempot på utbildningen och dess innehåll så att det passar dig.

Förutom det talade språket så kan du också få öva på att skriva och läsa svenska. Du kommer att skapa ett digitalt CV och en presentation av dig själv. Om du inte redan har digitala kunskaper så kommer du under utbildningen att få lära dig det som krävs för att kunna söka jobb och för att klara av vardagen.

Om uppdragsgivaren

Medborgarskolan driver idag det här arbetsmarknadsprojektet på uppdrag av Arbetsförmedlingen i Värnamo, Västervik, Gislaved och Sävsjö. Arbetsförmedlingen är väldigt nöjda med projektet och de utvärderingar som gjorts. Är du intresserad av att delta kan du kontakta Arbetsförmedlingen där du bor.