Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Breakdanceföreställning på scen
Kurs

10-gångerskurs Lyrisk HipHop Öppen nivå, 13+

Ort
Växjö
Startdatum
9 Mar 2021
Tid
16:40-18:10
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
27552
Pris
1 000 kr

Om arrangemanget

HipHop-teknik blandat med musikalitet och mycket känsla - utveckla din hiphoperfarenhet!

INNEHÅLL:
Vackra linjer, teknik och flow varvat med detaljrika kombinationer där musikaliteten står i centrum!

Lyrisk Hiphop är en fusion av två världar; en blandning av rörelsemönstret från contemporary och hiphopens tankesätt när det gäller musikalitet. Dansstilen lyfter fram sina egenskaper på ett dynamiskt och unikt sätt då det mixar mjuka, konstanta rörelser med hårda isolationer och stopp.

En klass består av en grundlig uppvärmning, inslag av floorwork, diagonaler och danskombinationer. Denna kurs kräver några års tidigare erfarenhet inom HipHop.

Lyrisk hiphop är en mer flytande och tolkande version än standard hiphop. Den kombinerar nyanser av lyrisk dans med ordförråd och grundläggande rörelser som finns i hiphop. Enligt tidningen Dance Spirit så är den stora skillnaden mellan lyrical hiphop och standard hiphop att dansarna tolkar takten på olika sätt. Lyrical hiphop innehåller fortfarande isolations, glidings, och kroppsvågor precis som i vanlig hiphop. Men rörelserna är mjukare och mer flytande snarare än intensiva, och precis som i lyrisk dans så ligger betoningen på berättande och att förmedla känslor genom koreografin. (Info från Wikipedia)
På vår Facebook-sida kan ni se ett videoklipp när vår dansledare Cesar dansar Lyrisk HipHop HÄR

ÅLDER:
13 år och uppåt

FÖRKUNSKAPER:
Öppen nivå = Både för dig med erfarenhet inom Lyrisk HipHop och för dig utan (men med minst 1-2 års erfarenhet av HipHop).
(Ingen automatisk återanmälan från vårterminen till höstterminen).

KURSLEDARE:
Cesar är en mångfacetterad dansare från Peru. Han började dansa som barn och har uppträtt i många olika sammanhang. 2009 började han arbeta på TV som en del i ett danskompani. Cesar har varit dansare, bakgrundsdansare och koreograf för olika TV-shower, reklamfilmer, musikvideos m.m.
Genom åren har Cesar dansat bl.a. salsa, bachata, merengue, cha-cha, showdans, hiphop, reggaeton, commercial och lyrisk hiphop.
Förutom dansen så är Cesar en duktig konstnär (ni kan se ett av hans konstverk på väggen i vår barnhörna) som har flyttat till Sverige med sin Sophie, som också jobbar hos oss som dansledare.
Han är nu glad över att kunna dela sin passion för dans hos oss och vi är glada över att kunna välkomna honom till vårt gäng!
OBS! Cesar undervisar mestadels på engelska, men håller på att lära sig svenska.

PRISINFO:
Detta är en av våra 10-gångerskurser med 10 tillfällen för 1 000kr
Man kan få delbetala upp till 3 gånger utan extra kostnad, detta måste anges i meddelanderutan vid anmälan.
Våra 5- & 10-gångerskurser ingår inte i Paketpris/Terminskort.
Se mer info om våra rabatter och om det förmångliga terminskortet på vår hemsida: Priser och rabatter

BRA ATT VETA:
Mjuka kläder och innegymnastikskor rekommenderas. Dusch och omklädningsrum finns, men vi rekommenderar att man kommer ombytt i dessa tider och endast låser in ytterkläder och väska i våra omklädningsrum.
OBS! Du som vill delta online kan göra det; skriv detta i meddelanderutan vid anmälan.

Regionbussarna 141, 218, 310, 331, 350, 217, 219, 320, 340, 355 stannar precis utanför lokalen (hållplats Nygatan).
Närmaste hållplats för stadsbuss - Stortorget.
Närmaste bilparkering - Stortorget eller Norrtull. (Parkering förbjuden på gården utanför våra danslokaler).

Faktura skickas ut i samband med kursstart. Det går bra att delbetala, men det måste meddelas vid anmälan. Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället.

Lämna mobiltelefonnummer och mejladress vid anmälan så vi lätt och snabbt kan nå dig med viktig information.

OBS!
Vi reserverar oss för att startdatum kan komma att ändras, alt. att studiecirkeln ej kan starta p.g.a. att för få deltagare är anmälda. INVÄNTA DÄRFÖR ALLTID SKRIFTLIG KALLELSE!
Med kallelsen följer ett inbetalningskort för kursavgiften.

ANPASSNINGAR EFTER CORONAPANDEMIN
Utefter rådande läge har vi begränsat antalet deltagare i våra kurser och placerar grupper i stora salar så deltagare kan hålla avstånd till varandra. Vi försöker att minska smittspridning genom att bland annat desinficera tagytor i våra lokaler. Vi ber också deltagare att inte i onödan vistas väntande i våra lokaler så att vi minimerar samlingar, undvik därför om möjligt att använda omklädningsrummen eller titta efter så det inte är så många i rummet innan du går in. Vi ber dig att följa myndigheternas rekommendationer kring t ex handtvätt; tvätta gärna händerna innan och efter att du vistas i kurslokalen samt delta inte om du har symptom på förkylning.

Har du läst våra köpevillkor? Om inte, gör detta HÄR innan du anmäler dig

Ort

Medborgarskolan Växjö

Linnégatan 17, Växjö

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 000 kr

Summa: 1 000 kr

Utforska ett ämnesområde