Ort
Göteborg
Startdatum
21 Feb 2024
Tid
18:00-21:00
Dag
Onsdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Kristina Eriksson
Nummer
39373
Pris
1 195 kr

Om arrangemanget

Aubergine, tomat, russin, yoghurt, kyckling, morötter och lamm är vanliga råvaror i afghansk matlagning. I Afghanistan lagar man som regel mat till många och matlagningen får ta tid. Ofta med metoder som är nya för oss i Sverige. Många rätter har likheter med de persiska och indiska köken. Gurkmeja, mynta, paprikapulver och torkad lime är vanliga smaksättningar. Kort sagt, afghansk mat är mustig, smakrik och spännande.

Innehåll
Vi kommer att laga tre klassiska afghanska rätter. Kabuli, en risrätt från Kabul med kyckling, ris, morötter, russin och mandel, bolani – ett slags pannstekt bröd som man fyller med kokt potatis, gurkmeja och purjolök och macaroni – en vegetarisk pastarätt med quorn, gurkmeja och spagetti.

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Kristina är utbildad hem- och konsumentkunskapslärare men har de senaste 20 åren frilansat som matskribent och kokboksförfattare. Hon gör recept i veckotidningar och månadstidningar och har gjort 23 kokböcker. Kristina vill inspirera till mer matlagning och sprida matglädje. Hon vill dela med sig av både nya smakupplevelser och påminna oss om matminnen från förr, hon vill visa på hur enkelt det kan vara att laga god mat!

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Ledaren har eget material.

Bra att veta
Tag gärna med matlådor till eventuella rester.

Vill du delbetala, skriv detta i meddelanderutan vid anmälan.
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Start datum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

 

Ort

Medborgarskolan Göteborg Haga

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 195 kr

Summa: 1 195 kr

Utforska ämnesområde