Ort
Lund
Startdatum
25 Okt 2023
Tid
19:15-21:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
6 st
Nummer
61860
Pris
2 395 kr

Om arrangemanget

Här får du den kunskap som krävs för att du skall komma igång med ett långsiktigt och lönsamt sparande i aktier och fonder. Inga särskilda förkunskaper krävs och kursen vänder sig till dig som vill eller redan börjat spara i enskilda aktier eller fonder.

Innehåll
Kursledaren går igenom teorin och använder sig av projektor och internet-anslutning för att praktiskt visa hur man går tillväga för att på egen hand handla med aktier och fonder över Internet. Mycket tid avsätts för att diskutera och svara på alla frågor som dyker upp hos kursdeltagarna.
Under kursens gång har vi en lekfull aktietävling där syftet är att deltagarna ska lära sig mer om vilka händelser som påverkar aktiernas kursutveckling.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kursbok: Aktie- och fondhandboken : lär dig spara i aktier och fonder för en bättre privatekonomi ISBN 9789189212336 Se till att ha inhandlat den till första tillfället. Utnyttja Bokus erbjudanden nedan.
Vi använder oss också av Aktiekunskap A: grundkurs av Björn Wilke. Om ni inte har häftet sen tidigare så finns det tillgängligt vid första tillfället. Det kostar 100 kr o faktureras separat.

Bra att veta
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs.
Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.

Rabatt hos Bokus
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange MEDBO1 som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Ort

Medborgarskolan

Bangatan 6, Lund

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 395 kr

Summa: 2 395 kr

Utforska ämnesområde