Kille med cykel och mobiltelefon.
Distanskurs

Aktiekunskap - avancerad (distans)

Ort
Västerås
Startdatum
16 Maj 2023
Tid
18:00-21:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Lennart Sundstedt
Nummer
72601
Pris
1 735 kr

Om arrangemanget

Hitta kursvinnare! Här lär du dig att göra egna bolags- och aktieanalyser, för att på det sättet prognosticera framtida aktiekurser. Kursen bygger på en datoriserad och beprövad analysmodell som syftar till att öka förutsättningarna att lyckas med aktieplaceringar. Detta är en fortsättningskurs.

Innehåll

I kursen får du lära dig olika kriterier för att hitta bra bolag att analysera. Du kommer att få fördjupa dig i några olika sätt att bedöma framtida värde på bolag såväl som aktie. I konkreta exempel gör vi prognoser för några bolags framtida vinst och utdelning och bedömer de framtida aktiekurserna. Du kommer att lära dig mer om att identifiera köp- respektive säljtillfällen, samt aktiv portföljförvaltning. Vi fördjupar resonemangen om realistiska prognoser, värderingsmultiplar och vad som påverkar aktiekurserna. Du kommer att få möjlighet att själv göra bolags- och aktieanalyser med hjälp av Aktiespararnas program Hitta Kursvinnare.

Upplägg

Vi träffas varje vecka under samma dag och tid. Ha din kaffekopp eller tékopp redo så "ses" vi.

En förutsättning är att du har en god internetanslutning, samt fungerande webbkamera/mikrofon/högtalare på din enhet. Precis som vid en fysisk kurs krävs att du kan sitta ostört, både för din egen del och för övriga deltagare i kursen.

Kursen hålls i realtid och pga. GDPR finns inte möjlighet att spela in kursen.

Förkunskaper

För att tillgodogöra dig kursens innehåll bör du ha kunskap och erfarenhet av aktiehandel sedan tidigare.

Kursledare

Lennart Sundstedt, civilingenjör (Industriell Ekonomi) med lång erfarenhet av aktiehandel och stort intresse för aktiemarknaden, placeringar, bolagsanalyser och att förmedla kunskaper. Har hållit flera uppskattade grundkurser, distanskurser och även fortsättningskurs och tidigare varit aktiv i Aktiespararnas lokalförening i Västerås.

Lennart har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Du behöver ha tillgång till en dator, med programmet "Hitta kursvinnare", som går bra att installera i samband med första kurstillfället, om du inte redan har gjort det. Boken "Hitta kursvinnare: konsten att bygga en lönsam aktieportfölj med Aktiespararnas Aktieanalys", av Anders Haskel, ISBN 9789189212480. Det är en fördel att ha boken tillgänglig inför kursstarten.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Rabatt hos Bokus

Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. På https://www.bokus.com/foretag/medborgarskolan finns detaljerad information.

Bra att veta

Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.

Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Vi erbjuder tre olika kurser inom aktiekunskap:

Steg 1: Aktiekunskap nybörjare - distanskurs för dig som är rookie.

Steg 2: Aktiekunskap - medium (distans) - för dig som har viss kunskap om aktiehandel men vill ta nästa steg. I denna kurs har du även tillgång till en onlineplattform för självstudier mellan träffarna.

Steg 3: Aktiekunskap - avancerad (distans) för dig som hållit på ett tag med aktiehandel och vill bli ännu vassare. Delvis genom dialog med andra kursdeltagare.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

 

 

Ort

Medborgarskolan Västerås Kopparlunden

Skivfilargränd 4, Västerås

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 735 kr

Summa: 1 735 kr

Utforska ämnesområde