Ort
Uppsala
Startdatum
7 Feb 2023
Tid
18:15-20:45
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Per-Olov Martins Wedin
Nummer
72550
Pris
1 795 kr

Om arrangemanget

Aktiemarknaden är både en regional, svensk och en världsomfattande spännande företeelse. Du får de grundläggande kunskaperna som behövs för att komma igång med ett långsiktigt, regelbundet och lönsamt sparande i aktier och fonder.

Innehåll

Grundkursen i aktiekunskap behandlar aktiesparandets möjligheter och risker.
Kursledaren håller teoretiska genomgångar som varvas med frågor och diskussioner. Du kommer bl.a. lära dig:

* Köpa aktier
* Förvaltning
* Sälja aktier
* Portföljtänkande
* Analyser av aktier
* Info om fondsparandefritt.
* Praktiska tips

Upplägg

Vi träffas en gång i veckan i 5 veckor, samma dag och tid. Uppehåll för eventuella helgdagar/lov görs upp gemensamt i gruppen under första kurstillfället.

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper för att delta i kursen.

Kursmaterial

Medtag dator eller surfplatta. Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Kursboken vi använder är Björn Wilkes "Aktie- och fondhandboken: Lär dig spara i aktier och fonder för en bättre privatekonomi", ISBN 9789189212336. Boken finns att beställa på bland annat Bokus.com samt Adlibris.com, köp boken så snart du fått din kallelse för kursen.

Kursledare

Per-Olov har ett djupt aktieintresse och stor erfarenhet att lära ut och utveckla människor från sina roller som butikschef, distriktschef och utbildningskonsult inom dagligvaruhandeln.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

  • Vi bjuder på kaffe och té hos oss.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 795 kr

Summa: 1 795 kr

Utforska ämnesområde