Ort
Umeå
Startdatum
4 Okt 2023
Tid
14:00-15:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Emmy Holmlund
Nummer
50050
Pris
1 250 kr

Om arrangemanget

Hundar behöver mental stimulans! På den här kursen får du lära dig flera olika aktiveringsformer som din hund mår bra av. Aktiveringskursen lugnar den överaktiva hunden och piggar upp "gamlingen".

Kursen passar alla sorters hundar och raser, såväl valpar som äldre hundar. Målet är att ge hunden en bättre självkänsla och att ni tillsammans blir ett ännu bättre team! En perfekt kurs för dig som inte riktigt vet vad du och din hund tycker om att göra. Ni får ny inspiration och massor med idéer på vad ni kan göra tillsammans! 

Vi gör roliga, kluriga övningar som gör att hunden får tänka mycket. Den får testa på nosarbete i olika former, prova stadsagility, balansering och problemlösning. Vi jobbar även med passivitetsövningar.

 

Kursens upplägg

Vi kommer träffas vid 5 tillfällen under kursen, en gång/v, onsdagar kl.14:00 -15:30  med start den 4 oktober. Vi håller vi till i Broparken. 

Teori sker i form av diskussioner och frågestunder under den praktiska träningen.

 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för denna kurs.

 

Kursledare

Emmy är instruktör. Hon har för närvarande sju egna hundar av raserna whippet, chinese crested dog och xoloitzcuintle. Emmy har haft hunduppfödning i mindre skala sedan 2003.

Emmy är även engagerad i utställningssammahang och har ett tävlingsförflutet som lydnadsförare. Hon har även ett stort intresse i rallylydnad och viltspår, noseworking och lure coursing.

 

Kursmaterial

Ledaren använder sig av många olika böcker och ger också tips om vad som kan vara bra för er att köpa, om ni vill fördjupa era kunskaper på egen hand.

 

Bra att veta

Hunden ska vara försäkrad, vaccinerad och frisk. Ta med bra halsband och koppel (ej flexikoppel), leksak, extra gott hundgodis, bajspåsar samt ett glatt humör!

Tänk på att respektera varandra och hålla avstånd. Ingen lek eller hälsande förrän efter kursens slut.

Det är en deltagare / hund som gäller. Är ni flera i familjen som önskar gå kursen med er hund behöver ni boka varsin plats. Det är heller inte möjligt att som deltagare komma med mer än en hund.

Alla startdatum är preliminära. - Om kursen inte har tillräckligt många deltagare kan kursstarten behöva flyttas fram.

 Vid frågor maila verksamhetsutvecklare Karolina Helleberg på karolina.helleberg@medborgarskolan.se

 

 

 

 

Pris

Deltagaravgift: 1 250 kr

Summa: 1 250 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Ta med hunden på sjön

Att ta med sig hunden på sjön är trevligt. Det finns dock några saker du bör tänka på, innan du låter din fyrbenta vän gå ombord!

18 april 2023
Läs vidare om "Ta med hunden på sjön"

Utforska ämnesområde