En man lär sig ackord på gitarr
Kurs

Akustisk gitarr för ungdom/vuxen - fortstättning 2

Ort
Uppsala
Startdatum
4 Sep 2024
Tid
18:25-19:10
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
80184
Pris
1 600 kr

Om arrangemanget

Pop, rock eller blues, oavsett musikgenre har gitarren sin givna plats. Det är ett instrument som passar alla åldrar.

Gitarr är ett av de mest populära instrumenten - utveckla ditt gitarrspel hos oss! Vi lär oss spela akustisk gitarr i liten grupp, du tar med ditt eget instrument på lektionerna. Vi provar komp, fingerspel m.m. i olika musikstilar. Vi lär oss också läsa gitarrnoter och att stämma.

Innehåll
Denna kurs vänder sig till dig som har tidigare erfarenhet av gitarrspel. Du lär dig fler ackord och komptekniker; slagkomp och plockkomp. Basgångar och tabulatur. 

Upplägg
Kursen går en gång i veckan samma dag och tid under 10 tillfällen. Kursen omfattar 1x45 minuter per kurstillfälle. Vi träffas i liten grupp upp till 7 deltagare för kunna garantera god pedagogik och för att skapa optimala förutsättningar för inlärning. Eventuella uppehåll görs upp i gruppen gemensamt under första kurstillfället.

Förkunskaper
Ha gått grundläggande utbildning, spelat grunderna i gitarr förut och att du kan alla ackorder.

Kursledare
Pär Fredriksson har mångårig erfarenhet som gitarrist och bemästrar instrumentet galant. Han har arbetat flera år som musiklärare och gitarrlärare i Uppsala. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom pedagogik. 

Bra att veta
Ta med egen gitarr.

  • Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
  • Vi bjuder på kaffe och té i våra lokaler.

Eventuella uppehåll för lov och röda dagar görs upp under första kurstillfällena tillsammans med kursledaren.

Utvecklingsmöjligheter
När kursen går mot sitt slut kommer du att erbjudas en fortsättningskurs på lämplig nivå. Din utveckling är individuell, och påverkas av tidigare erfarenhet och hur mycket du hinner öva.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Visste du att?
Medborgarskolan i Uppsala är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 600 kr

Summa: 1 600 kr

Utforska ämnesområde