Ort
Västerås
Startdatum
26 Okt 2024
Tid
10:00-15:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Jennipher Sivertsson
Nummer
82319
Pris
1 595 kr

Om arrangemanget

Låt kreativiteten flöda med akvarellmålning Akvarellmålning är en vacker och uttrycksfull konstform som kan vara rolig och avslappnande för alla, oavsett erfarenhetsnivå. Med akvarellfärgers unika egenskaper kan du skapa flytande och transparenta bilder som fångar ljuset och färgerna i världen omkring dig.

Under denna helg träffas alla ni som gått någon form av akvarellkurs, skola eller egen lärda målare och utvecklar vad ni har lärt er tidigare. Ni har kanske lärt er teknikerna men här lär vi oss hur man kontrollerar dem, kombinerar tekniker och rättar till misstag. Kanske även kombinerar vår akvarellteknik med andra material. Den här kursen går lika bra att ha som tillfälle att arbeta på ett eller flera större egna projekt och få stöttning och tips, som att bara följa kursinnehållet.

Innehåll

Vi kommer fortfarande gå igenom mer än 10 olika tekniker för att kolla av att halla kan alla tekniker kanske diskuter och fördjupa på de tekniker man har svårt med och hitta olika medtoder att få samma resultat. Vi fördjupar oss lite i färglära, färgblandning samt färgteori för att förstå "undermålning" och "glace" teknik samt göra en fördjupning i skuggning. Kursen blir väldigt individuell, vissa vill måla av från exempel, andra skapa fritt. Ledaren är med hela vägen och ger tekniker som passar till övningen och det material ni har med er. 

Upplägg

Helgkurs mellan kl 10-15 med en 30 min lunchpaus (medtag egen lunch)
Kyl, micro, vattenkokare, te och snabbkaffe finns på plats.

Förkunskaper

Kursen välkomnar både dig som är nybörjare och dig som redan har fördjupade kunskaper, alla kommer lära sig något nytt och inspirerande. Kursledaren anpassar undervisningen individuellt och tar fasta på dina förutsättningar och egna mål.

Kursmaterial

Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften.
Till denna kurs behöver du ha med dig nedanstående till kursstart. Du hittar det på nätet eller i en välsorterad fackhandel; exempel Panduro, Färgpaletten eller Penstore.

* Akvarellpapper; minst 200g helst 300g eller högre.
* 1-3 penslar av varierande storlek. Tips: Man kan köpa ett sett billiga riktigt bra penslar på Ikeas barnavdelning.
* Akvarellfärger (hårda eller tub)
* Markeringstejp
* Skisspenna (blyerts HB eller H-penna)

Valfritt;
* knådgummi,
* maskeringsvätska / maskeringspenna,
* vit tub akvarell, akrylfärg eller guache till detalier
* vattenfasta fineliners
* akvarellpennor

Kursledare 

Jennipher Sivertsson har jobbat som kursledare på Medborgarskolan i 4år, arbetat som bild- och slöjdlärare i 5år samt har 6års utbildning inom bild och formgivning.
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Bra att veta

  • Vi bjuder på kaffe och té i våra lokaler.
  • Tillgång till kylskåp och mikro finns.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Västerås Kopparlunden

Skivfilargränd 4, Västerås

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 595 kr

Summa: 1 595 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde