Ort
Örebro
Startdatum
5 Sep 2024
Tid
19:00-21:15
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
7 st
Ledare
Maria Rönning
Nummer
80420
Pris
1 775 kr

Om arrangemanget

Välkommen att fortsätta med att utforska, experimentera inom akvarellens magiska värld. Du får vidareutvecklas där du är i ditt måleri, inspireras och vägledas av kursledaren Inget kan som akvarellen skildra himlens skiftningar, vattnets genomskinlighet, eller fånga naturens fantastiska nyanser av ljus och färg.

Innehåll
Kursen innehåller olika övningar inom akvarell, vi utmanar oss inom tekniken för nå nya nvivåer och att inspirerad till att målar ännu mera.  Vi går igenom teori som ni sedan övar på praktiskt. Många deltagare vill välja egna måleriprojekt men kursledaren förslag och vägleder till utveckling. Vi fortsätter med att blir ännu mer bemästrade i material, färgblandning, bildkomposition, att skapa ljus, skugga, volym, struktur och perspektiv. 

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas under 7 veckor. Varannan vecka, torsdagar

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Maria Rönning är en riktig allätare inom konst och arbetar som bildlärare på högstadiet sedan många år tillbaka, Hon har gått konsthantverkslinjen Helldin i Tidaholm och på konstfack i Stockholm. 
Maria är även medlem i konstnärsgruppen Ateljé 19 där hon målar modell varje vecka.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Tag med akvarellpapper, färglåda och penslar nr. 4, 10 och 12.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har ett stort utbud av Ateljé och Hantverkskurser, vi har flera olika nivåer på våra målerikurser. Vi hjälper dig gärna att hitta en kurs om passar dig.

Bra att veta

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Örebro Fredsgatan 14

Fredsgatan 14, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 775 kr

Summa: 1 775 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde