Ort
Västerås
Startdatum
14 Okt 2023
Tid
10:00-15:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Jennipher Sivertsson
Nummer
72936
Pris
1 495 kr

Om arrangemanget

Utforska, experimentera och lär känna akvarellens särart. Våga doppa penseln i färg och låt färgen flyta ut över papprets yta. Inget kan som akvarellen skildra himlens skiftningar, vattnets genomskinlighet, eller fånga naturens fantastiska nyanser av ljus och färg.

Innehåll

Akvarell är en målarteknik där vattenlösligt pigment målas med mjuk pensel på ett lätt sugande papper. Akvarellmåleri är väldigt varierbart och man kan uttrycka sig på många olika sätt med hjälp av färgen. Mål för kursen är att du ska lära dig hantera akvarellfärgen på ett grundläggande sätt så att du kan skapa målningar både efter givna ramar samt utveckla ditt eget konstnärskap.

Du kommer att träna din förmåga att planera din bild och vilket uttryck du vill uppnå. Du kommer att få undervisning i akvarelltekniker så som vått i vått, lavering och vått på torrt. Du kommer också få möjlighet att lära dig bland annat att använda förlagor, materiallära och färglära. Vi tittar tillsammans på bilderna och lär av varandra och delar råd och tips.

Upplägg

Vi träffas under en helg, lördag och söndag kl. 10:00-15:00 båda dagarna. Ta med dig en matsäck och fika som du kan äta under dagen.

Förkunskaper

Kursen välkomnar dig som är nybörjare och vill börja att måla i akvarell.

Kursledare

Jennipher Sivertsson är utbildad inom bild och formgivning och har mycket erfarenhet av undervisning genom att vara bild och slöjdlärare i textil. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial


Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Till denna kurs behöver du ha med dig nedanstående till kursstart. Du hittar det på nätet eller i en välsorterad fackhandel.

 • Akvarellpapper; minst 200g helst 300g eller högre. Billigt papper är svårare att arbeta med, behöver torka ordentligt emellan och tar inte upp färger lika starkt. OM du väljer en sort där du kan välja mellan varmpressat eller kallpressat; välj kallpress.
 • 3-6 penslar av varierande storlek (alla gillar olika)
 • Akvarellfärg (bra att veta om ni köper vattenfärg på tub är att den är lite svårare att jobba med än den som är hård)
 • Papperstejp/maskeringstejp (här kan du välja billigaste du kan hitta). Andra alternativ är washitejp eller dekorationstejp.

 • Valfritt skisspennor, akvarellpennor, knådgummi, maskeringsvätska (finns även att testa på kursen om man är osäker på vad man vill investera i.)

  Frågor om material besvaras gärna av kursledaren vid första kurstillfället.

 

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Bra att veta

 • Vi bjuder på kaffe och té i våra lokaler.
 • Tillgång till kylskåp och mikro finns.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Västerås Kopparlunden

Skivfilargränd 4, Västerås

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 495 kr

Summa: 1 495 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde