Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Karlstad
Startdatum
27 Feb 2020
Tid
18:30-21:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Anneli Raninen Lundberg
Nummer
42707
Pris
1 500 kr

Om arrangemanget

Vill du prova på något nytt i vår? Akvarellmåleri är fantastiskt spännande! Här får du lära dig hur man kommer igång, vad som gör en målning levande och hur du utvecklar en personlig stil.

Innehåll
Detta är en nybörjarkurs i akvarellmålning där fokus ligger på:
- praktiska övningar
- grunder i akvarellmåleri
- penselteknik
- smarta tips och trix

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i fem veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Kursledare
Vår kursledare Anneli Raninen Lundberg är en mångsysslare som älskar att dela med sig av sin fascination för alla de olika konstnärliga material och tekniker hon arbetar med. En vackert skimrande glasbit, is på en vattenpöl, en strof i en sång eller en märklig dröm kan vara starten på en process som så småningom blir en målning, ett smycke eller ett fotografi.
Hon är medlem i Värmlands Konsthantverkare och i Svenska Fotografers Förbund, och har medverkat med måleri, blandteknik, fotografi och konsthantverk på utställningar både i Sverige och utomlands. I över 15 år har Anneli hållit kurser i flera olika konstnärliga tekniker på Medborgarskolan och i egen regi.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Ledaren går igenom vad var och en behöver vid första kurstillfället. Har du material hemma tar du med det till kursstart. Det finns material att låna på plats vid första tillfället.

Tips på vidareutveckling
Besök gärna vår hemsida för fler kurser inom konst och hantverk, http://medborgarskolan.se

Bra att veta
Kom i oömma kläder. Kursen hålls i Medborgarskolans ateljé på Vasagatan 8 på Herrhagen i Karlstad. Kommer du med bil parkerar du på gatan.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Karlstad Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 500 kr

Summa: 1 500 kr

Utforska ett ämnesområde