Ort
Norrköping
Startdatum
2 Feb 2023
Tid
18:00-20:15
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
35779
Pris
1 590 kr

En plats kvar

Om arrangemanget

Utforska, experimentera och lär känna akvarellens särart!

Innehåll

Vi lär oss grundtekniken att måla med vattenfärg. Kursen innehåller olika övningar i att bemästra färgen. Tips på olika färgblandningar även teori om färger, papper och material.

Praktik och teori växlas med varandra. Med genomtänkta övningar guidar ledaren dig steg för steg tills du känner dig trygg i ditt eget skapande. Att måla tillsammans ger inspiration och glädje.

Upplägg

 • Vi träffas på tio torsdagskvällar kl.18-20:15 med start torsdag den 2:e februari.
 • Ta gärna med fika så tar vi gemensam paus. I lokalen finns kylskåp och mikro.
 • Kaffe och te ingår i kursavgift.

Förkunskaper

Denna kurs vänder sig till både dig som är helt nybörjare och till dig som målat tidigare.

Kursledare

Kursen hålls utav konstnären Suzanne Sjödin. Suzanne är utbildad slöjd- och bildlärare. Hon målar i akvarell, akryl och olja. Hon gillar inte ordet "duktig" och orden " jag kan inte" I skapandet finns inget rätt och fel. Däremot finns lite tips och roliga tekniker. Skapandet är olika för var o en. 

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Du kan köpa ett akvarellset med allt du behöver direkt från ledaren på kursens första tillfälle.

Det du behöver för kursen är:

 • En färglåda av god kvalitet med minst gul, röd, blå och svart. Köp gärna studiofärg tex. Winsor Newton eller S:t Petersburg White Night.
 • Akvarellpenslar. Tex. en rund spetsig ca 8-12, en bred pensel ca 8-12, rigger ca 2-3.
 • Akvarellblock av god kvalitet minst A4, 300gr. Tex. Arches, Saunders eller Fabriano
 • En mjuk och en hård blyertspenna
 • Ett mjukt suddgummi

 

Om du har frågor om material kan du kontakta Suzanne på telefonnummer 0734334292. Du kan även besöka henne i hennes butik på Knäppingsborgsgatan 7B.

Rabatter

 • Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus.
 • Du får även 10% rabatt vid uppvisande av kallelsen på MyArtFactory, Knäppingsborgsgatan 7B.
 • Läs mer under förmåner. https://www.medborgarskolan.se/formaner/

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Norrköping Medborgarskolan

Tegelängsgatan 11 B, Norrköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 590 kr

Summa: 1 590 kr

Utforska ämnesområde