Ort
Varberg
Startdatum
9 Mar 2024
Tid
10:00-11:30
Dagar
Lördagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
40406
Pris
1 495 kr

Om arrangemanget

Albanska språket, ett av de äldsta språken i Europa, bär på en rik kulturell och historisk arv. Med rötter som sträcker sig över tusentals år, är det albanska språket unikt på många sätt, inklusive sitt ursprung och grammatik. Denna lilla men stolta språkgrupp har en central plats i Albanien och delar av Kosovo, Nordmakedonien och Montenegro, och har en fascinerande historia som är väl värd att utforska.

Innehåll
Albanska för nybörjare vänder sig till dig som aldrig har läst språket tidigare. I kursen tränar vi på språkets fyra färdigheter: prata, lyssna, läsa och skriva. Redan från början tränar vi på att muntligt använda vardagsspråk så mycket som möjligt. Du kommer även att få grundläggande kunskaper i hör- och läsförståelse, skrift och grammatik och en bra start på ditt ordförråd.


För vem
Denna Albanskakurs är för nybörjare, så du behöver inte ha några förkunskaper.

Kursledare
Våra kursledare har i regel språket som sitt modersmål eller har en gedigen utbildning inom sitt språk. Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Mer information om kursmaterialet får ni i god tid innan kursen startar.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Här kan du läsa mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/​

 

Ort

Medborgarskolan Varberg

Ringvägen 114, Varberg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 495 kr

Summa: 1 495 kr

Utforska ämnesområde