Ort
Limhamn
Startdatum
16 Okt 2023
Tid
19:15-21:30
Dag
Måndag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Johny Westergård
Nummer
65100
Pris
410 kr

Om arrangemanget

Välkommen till en kväll i whiskyns smakrika värld! En introduktionskurs med fakta och provsmakning, både för dig som sedan länge tycker om whisky och för dig som precis upptäckt denna spännande dryck. Johny Westergård, en rutinerad och vass kursledare från branschen, ger dig chansen att lära mer!

Under kvällen varvas teori och provning. Du lär dig om provningsteknik och varifrån olika dofter och smaker kommer. Du kommer att förstå skillnaden mellan whisky och andra spritsorter, vilka olika whiskytyper som finns och vad som utmärker dem, få en inblick om råvaror för whiskyframställning och om tillverkningsprocessen. Vi kommer att prova fem olika sorter, kanske hittar du en ny favoritstil. 

Efter denna kurskväll kommer du att kunna beskriva en whisky med whiskykonnässörens nomenklatur och
vilja fortsätta upptäcka nya sorter och smakupplevelser. Och du kommer att kunna diskutera whisky med dina vänner.

För vem
Kursen vänder sig både till dig som redan kan en del om drycken, och till dig som vill lära dig grunderna om whiskeyns ursprung, tillverkning och hur du provar och bedömer den.

Kursmaterial
Ett bildspel kommer att ledsaga oss under kvällen och du får tips om litteratur och internetsidor.
Vi provar fem olika sorters whisky och kostnad för whisky på ca 150 kr tillkommer.

Kursledare
Johny Westergård. Johny har hållit dryckesprovningar i över 20 år, är utbildad på restauranghögskolan i Grythyttan och i Wine and Spirit Education Trust (WSET). Han har arbetet heltid med whisky, bland annat som whiskykonsult och som produktionschef. Idag driver han tre dryckesprovningsklubbar i Malmö.

Våra kursledare har relevanta kunskaper och genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs, anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Bra att veta 
OBS att kostnad för whisky på ca 150 kr tillkommer under kvällen.

Invänta alltid din kallelse! Den mailas när allt är klart för kursstart och i den finns viktig praktiskt startinfo, såsom portkod etcetera. Eventuell rabattorsak anges vid anmälan, intyg krävs.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs om hur du utnyttjar rabatten: 
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Ort

Medborgarskolan - Limhamns Folkets hus

Linnégatan 61, Limhamn

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 410 kr

Summa: 410 kr

Utforska ämnesområde