Ort
Göteborg
Startdatum
29 Okt 2023
Tid
10:00-13:00
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Kristina Eriksson
Nummer
38878
Pris
1 195 kr

Om arrangemanget

Tycker du om äpplen? Vill du ha tips och idéer hur du kan baka på nytt sätt? På den här kursen kommer vi ägna hela dagen åt det älskade äpplet.

Älskade äpplen! Vi gillar verkligen äpplen i det här landet. 

Innehåll
Svenska äpplen med dess speciella arom och syra blir väldigt gott i bakverk. Kom och lär dig mer om hur du gör de godaste äppelkakorna och äppelbullarna. Vi bakar höstens godaste äppelbullar med brun farin, 
äppelkaka med mandel och kardemumma (som på köpet är glutenfri!)  toscakaka på nytt sätt med äpple, kokos och citron.

Vi avslutar bakandet med en fika. Resten av bakverken tar du med dig hem.

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Kristina är utbildad hem- och konsumentkunskapslärare men har de senaste 20 åren frilansat som matskribent och kokboksförfattare. Hon gör recept i veckotidningar och månadstidningar och har gjort 23 kokböcker. Kristina vill inspirera till mer matlagning och sprida matglädje. Hon vill dela med sig av både nya smakupplevelser och påminna oss om matminnen från förr, hon vill visa på hur enkelt det kan vara att laga god mat!

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Ledaren har eget material.

Bra att veta
Tag gärna med matlådor till eventuella rester.
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Start datum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner
Vill du delbetala, skriv detta i meddelanderutan vid anmälan.

 

Ort

Medborgarskolan Göteborg Haga

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 195 kr

Summa: 1 195 kr

Utforska ämnesområde