Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

AM Moped Klass 1 KIRUNA (Intresseanmälan)

Ort
Kiruna
Tid
16:00-18:30
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Christina Zakrisson
Arrangemangsnummer
86106
Pris
4 995 kr

Om arrangemanget

AM-moped klass 1

INNEHÅLL
Du får lära dig att manövrera mopeden på ett säkert sätt, kunskap om trafikregler samt råd om skötsel av mopeden. Du får också lära dig grunderna i första hjälpen. Kursens upplägg följer transportstyrelsens föreskrifter för AM- moped klass I som trädde i kraft från och med 1 oktober 2009.

UPPLÄGG
Kursen består av 7 träffar (totalt 12 timmar enligt krav från Transportstyrelsen) varav ett praktikpass i körgård där vi övar på att manövrera mopeden, samt 2 körpass i trafik. Behövs de fler kostar det 320kr/timme. När du har genomgått utbildningen och är godkänd meddelar vi detta till Transportstyrelsen. Efter avslutad kurs bokar ni tid hos Transportstyrelsen för provskrivning. Observera att du måste ha fyllt 15 år för att få skriva provet. Det är viktigt att du tar med giltig legitimation till provtillfället hos Transportstyrelsen.

FÖRKUNSKAPER
Du behöver inte ha några förkunskaper.

KURSLEDARE
Ledarna har mångårig erfarenhet av att utbilda i AM-moped klass 1 och är godkända av Transportstyrelsen. Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
AM-paket från STR. Paketet ingår i kursavgiften.

BRA ATT VETA
Vi ser gärna att du tar med egen hjälm och moped vid praktikpasset i körgård.
AM-körkort gäller även för framförande av traktor och arbetsfordon klass II samt vanlig moped.
Du kan påbörja mopedkursen innan du har fyllt 15 år men för att få göra de praktiska momenten ska du ha fyllt 14 år och 9 månader och ha ett körkortstillstånd.
Tag med dig giltig legitimation och en kopia på körkortstillståndet till Medborgarskolan när kursen startar. På Medborgarskolan genomförs utbildningen av behöriga utbildare. Du får inte övningsköra privat.

ÖVRIGT
Medborgarskolan står inte för myndigheternas avgifter gällande körkortstillstånd, kunskapsprov och körkortstillverkning.

Startdatumet är preliminärt: invänta alltid din kallelse till kursen.

 

Ort

Sylokalen

Hjalmarlundbomsvägen 50A, Kiruna

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 4 995 kr

Summa: 4 995 kr

Utforska ett ämnesområde