Trumpinnar som slår på trummor så att de vibrerar.
Kurs

Amplified Equally: Lär dig spela trummor - fortsättare 2

Ort
Malmö
Startdatum
5 Sep 2024
Tid
18:00-19:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
7 st
Nummer
69719
Pris
800 kr

En plats kvar

Om arrangemanget

Är du kvinna/transperson och vill utveckla ditt trumspelande? Nu erbjuder vi en fortsättningskurs för de som redan klarat av nybörjarnivån + fortsättningskursen. Rutinerade trumläraren Norea Persson håller i trumspel i liten grupp under hösten 2024.

Är du intresserad av att lära dig spela trummor? Just nu startar Amplified Equally upp trumkurser för såväl nybörjare som för dig som spelat under en längre period. Trumkurserna hålls i mindre grupper med stort fokus på att deltagarna ska få så mycket speltid som möjligt. Vi lägger stor vikt vid att skräddarsy varje lektion efter varje deltagares unika mål och ambition.

Datum och tid: 
Torsdagar kl 18:00 - 19:30
Kursstart: tors 5 sep

Antal tillfällen:
7 tillfällen x 90 min

Plats:
Replokal 8, N.Grängesbergsgatan 26A

Deltagaravgift: 800 kr 

Vem passar kursen för?
Kursen är till för dig som redan har lite större erfarenhet av trummor. Du har både gått nybörjarcirkel + forsättningscirkel i Amplified Equally eller liknande, eller så spelar du redan aktivt i band.

Cirkelledare:
Norea Persson

Ta med dig:
Ta med egna trumpinnar. 

Mer om cirkelledaren: 
Som kursledare fokuserar Norea på att hitta roliga och kreativa sätt att inkludera olika tekniker i spelandet samt att lära eleven spela låtar och utveckla de tekniker som krävs för att spela dem. Norea kommer att utgå från att jobba med gehör, men kan även lära ut noter till den som är intresserad. Generellt kommer kursen att fokusera på rock och popmusik, men kan även inkludera andra genrer och stilar vid intresse. Kursen kommer att hållas i ett liverum med minst ett akustiskt trumset, samt övningsplattor att spela på. Så här säger Norea om sin egen bakgrund:

"Jag började spela trummor när jag var 14 år och därefter studerade jag på gymnasieskolan Spykens spetsutbildning för musik. Efter studenten började jag spela professionellt och flyttade tillsammans med mitt band Junodef till London för att ta musiken till nästa nivå. Jag har sedan dess turnerat mycket i både England, Sverige och resten av Europa med olika band. Jag har även varit förband åt Editors (UK) på deras arenaturné i Europa, samt varit förband åt bland annat Blonde Redhead, LUH och Goat Girl. Utöver det har jag jobbat som sessionmusiker och har stor studio-vana. Under pandemin tog jag även en kandidatexamen i Popular Music Performance (Drums) på The Institute of Contemporary Music Performance."

Vad är Amplified Equally?
Amplified Equally är Medborgarskolans riktade musikverksamhet för kvinnor och transpersoner. Syftet är att tillgängliggöra trygga skapandeplatser för grupper som annars är underrepresenterade inom musikproduktion.

Varför separatistiskt?
Anledningen till att vi ibland väljer att köra cirkelverksamhet separatistisk är för att vissa minoriteter inom musikbranschen (kvinnor, ickebinära, transpersoner) ska få en chans att själva utgöra normen för en stund. Det upplevs ofta stärkande och det kan bli en annan stämning än i en "blandad" grupp - lite mer tillåtande atmosfär, högre i tak och därmed lättare att utvecklas tillsammans. 

Ort

NGBG26A

N. Grängesbergsgatan 26A, Malmö

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 800 kr

Summa: 800 kr

Utforska ämnesområde