Trumpinnar som slår på trummor så att de vibrerar.
Kurs

Amplified Equally: Lär dig spela trummor (nybörjare)

Ort
Malmö
Startdatum
5 Sep 2024
Tid
16:30-18:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
7 st
Nummer
69712
Pris
750 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Är du kvinna/transperson och vill lära dig spela trummor? Nu kan vi bjuda på en nyhet - rutinerade trumläraren Norea Persson håller i nybörjarkurser i trumspel i liten grupp under hösten 2024.

Är du intresserad av att lära dig spela trummor? Amplified Equallys trumkurser riktar sig till såväl nybörjare som för dig som spelat under en längre period. Trumkurserna hålls i mindre grupper med stort fokus på att deltagarna ska få så mycket speltid som möjligt. Vi lägger stor vikt vid att skräddarsy varje lektion efter varje deltagares unika mål och ambition.

Datum och tid: 
Onsdagar kl 18:00-19:30
Kursstart: ons 4 sep

Antal tillfällen:
7 tillfällen x 90 min

Plats:
Lokal 8, N.Grängesbergsgatan 26A

Deltagaravgift: 700 kr 

Vem passar kursen för?
Kursen är till för dig som är helt nybörjare eller som testat på trummor i mindre omfattning. 

Har du större erfarenhet redan - tex om du redan gått vår nybörjarkurs, så rekommenderar vi att du istället anmäler dig till någon av våra fortsättningskurser. Vi har även en nybörjarcirkel på onsdagar kl 18:00 om torsdagstiden inte funkar. 

Cirkelledare:
Norea Persson

Ta med dig:
Inget behövs! Men ta gärna med egna trumpinnar. 

Mer om cirkelledaren: 
Som kursledare fokuserar Norea på att hitta roliga och kreativa sätt att inkludera olika tekniker i spelandet samt att lära eleven spela låtar och utveckla de tekniker som krävs för att spela dem. Norea kommer att utgå från att jobba med gehör, men kan även lära ut noter till den som är intresserad. Generellt kommer kursen att fokusera på rock och popmusik, men kan även inkludera andra genrer och stilar vid intresse. Kursen kommer att hållas i ett liverum med minst ett akustiskt trumset, samt övningsplattor att spela på. Så här säger Norea om sin egen bakgrund:

"Jag började spela trummor när jag var 14 år och därefter studerade jag på gymnasieskolan Spykens spetsutbildning för musik. Efter studenten började jag spela professionellt och flyttade tillsammans med mitt band Junodef till London för att ta musiken till nästa nivå. Jag har sedan dess turnerat mycket i både England, Sverige och resten av Europa med olika band. Jag har även varit förband åt Editors (UK) på deras arenaturné i Europa, samt varit förband åt bland annat Blonde Redhead, LUH och Goat Girl. Utöver det har jag jobbat som sessionmusiker och har stor studio-vana. Under pandemin tog jag även en kandidatexamen i Popular Music Performance (Drums) på The Institute of Contemporary Music Performance."

Vad är Amplified Equally?
Amplified Equally är Medborgarskolans riktade musikverksamhet för kvinnor och transpersoner. Syftet är att tillgängliggöra trygga skapandeplatser för grupper som annars är underrepresenterade inom musikproduktion.

Varför separatistiskt?
Anledningen till att vi ibland väljer att köra cirkelverksamhet separatistisk är för att vissa minoriteter inom musikbranschen (kvinnor, ickebinära, transpersoner) ska få en chans att själva utgöra normen för en stund. Det upplevs ofta stärkande och det kan bli en annan stämning än i en "blandad" grupp - lite mer tillåtande atmosfär, högre i tak och därmed lättare att utvecklas tillsammans. 

Ort

NGBG26A

N. Grängesbergsgatan 26A, Malmö

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 750 kr

Summa: 750 kr

Utforska ämnesområde