Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Arabiska nybörjare

Ort
Uppsala
Startdatum
11 Sep 2018
Tid
18:15-20:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Mohammed Alassaad
Arrangemangsnummer
38383
Pris
2 500 kr

Om arrangemanget

Med sina mer än 300 miljoner talare har det arabiska språket blivit ett världsspråk och räknas idag som ett av de fem största språken i världen. Språket talas med olika dialekter men skrivs alltid med det arabiska alfabetet som är gemensamt för i stort sett hela arabvärlden.

Innehåll
En kurs för dig som är helt nybörjare där vi varvar praktik och grammatik med stöd och hjälp av kurslitteraturen. Du kommer bl.a. lära dig:

• Hälsa och säga adjö
• Hur alfabetet är uppbyggt
• Be om något
• Räkneord

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i tio veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Denna språkkurs är en nybörjarkurs i arabiska och vänder sig till dig som inte har någon tidigare erfarenhet av språket.

Kursledare
Mohammed Alassaad har arabiska som sitt modersmål och har en lång erfarenhet av att vara kursledare i språket. Under 34 år har Mohammed undervisat i arabiska i grundskolan samt på gymnasiet. Mohammed har en akademisk examen i arabiska och har även arbetat som tolk. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. I kursen använder vi oss av boken ”Lär dig arabiska”. Boken kostar 250 kronor och finns i salen vid första sammankomsten. Materialavgiften faktureras tillsammans med kursavgiften. Totalpriset för kursen är 2500 kronor.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Ort

Medborgarskolan Uppsala

Hamnesplanaden 1, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 250 kr

Materialavgift: 250 kr

Summa: 2 500 kr

Utforska ett ämnesområde