Lär dig språk på Medborgarskolan.
Kurs

Arabiska nybörjare på distans

Ort
Distans
Startdatum
28 Sep 2023
Tid
19:00-20:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
39883
Pris
1 695 kr

Om arrangemanget

Lär dig arabiska! Med över 250 miljoner människor som talar arabiska, är det ett av de sex största språken i världen. Arabiska talas främst av människor i Mellanöstern och Nordafrika men det är också det heliga språket för världens alla muslimer. I Sverige lever 100 000 invånare med arabiska som modersmål.
I denna kurs får du en grundläggande kunskap i grammatik. Kursen ger dig många möjligheter till att tala och höra arabiska. Att kunna kommunicera på arabiska är det främsta målet. Du får lära dig hälsningsfraser, presentera dig, räkna, beställa på kafeterian eller bar, fråga efter vägen, använda olika uttryck och prata om vädret.

INNEHÅLL
Det här är en nybörjarkurs för dig som vill lära dig att föra en enkel konversation på arabiska i olika vardagliga situationer, som du kan tänkas hamna i som turist i ett arabisktalande land. Kanske kommer din livskamrat från ett arabisktalande land och du vill börja lära dig språket, eller så är du bara nyfiken på det arabiska språket och vill lära dig grunderna.

-Vardagliga fraser
-Uttal och hörförståelser
-Alfabetet

Vi börjar med att lägga grunderna i läsning och sen tränar vi på att använda vardagsspråk så mycket som möjligt.

-Enkla fraser
-Berätta om dig själv
-Ställa enkla frågor och förstå enkla svar
-Enkla meingar och ordföljd, skriva t ex ditt namn och enkla ord med arabiska bokstäver


UPPLÄGG
Gruppundervisning 1 gång per vecka under 10 veckor.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSMATERIAL:
Kursledarens egna material.

KURSLEDARE:
Amina Mussa är utbildad lärare och vill lära ut arabiska språket till dem som har ett stort intresse av att lära sig detta och hälsar er varmt välkomna till kursen.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA:
Vi reserverar oss för eventuella förändringar alternativt inställd kurs. Invänta därför alltid skriftlig kallelse i din brevlåda ca en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart.


Välkomna!

Pris

Deltagaravgift: 1 695 kr

Summa: 1 695 kr

Utforska ämnesområde