Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

En grupp med människor står i en yogapositon
Kurs

Ashtangayoga Friday fun! Andning och kroppslås

Ort
Malmö
Startdatum
27 Nov 2020
Tid
17:00-19:00
Dag
Fredag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Isabella Nitschke
Nummer
49974
Pris
175 kr

Om arrangemanget

En fredag varje månad anordnar vi en särskild after-work klass kallad Friday-fun. Här utforskar vi asanas på ett lekfullt vis och yogar på ett annat sätt än i Mysorerummet. Varje klass har ett särskilt tema och denna månad är fokus på andning och kroppslås (bandha).

Ashtangayogan är känd för sin dynamik och flödet av positioner kombinerat med ljudande andning. Den särskilda teknik som används för att synchronisera anding och rörelse kallas vinyasa krama och är unik för Ashtangayogan.

Syftet med all yoga är att stilla sinnet – Yoga citta vritti nirodah. Hur vi andas påverkar hur vi tänker och hur vi mår. Om vi andas bristfälligt eller felaktigt uppnår vi varken fokus (dhyana) eller kontroll (bandha-kroppslås). Bristfällig andning är också ofta en bidragande orsak till eller signal på stress/ohälsa.

Klassen fokuserar på andningens betydelse i vår asanaträning liksom för vår vardagliga hälsa. Du introduceras även till grunderna i rot och maglås – Mula och Uddiyana bandha – hur dessa är länkade till andningen och positionerna. Klassen kommer ge dig en djupare förståelse för din yoga praktik genom att förbättra din relation till din andning. Vi utforskar olika andningstekniker både i rörelse och stillhet samt avslutar med en guidad avslappning.

FÖR VEM?
Klassen är öppen för alla nivåer av yogautövare utom helt nybörjare.

KURSLEDARE
Isabella Nitschke, auktoriserad Ashtanga Yoga-lärare (nivå II) av Sharath Jois, Mysore.
Läs mer om Isabella på: www.ashtangayogamalmo.se/sv/larare

KURSMATERIAL
Yogamatta finns att låna i lokalen om du ej har egen med dig.

BRA ATT VETA
Du bör ha mjuka kläder som du kan röra dig i utan att fastna. Ät inte en större måltid innan kursen. Stäng gärna av mobilen innan du kommer in i lokalen.

Workshops går som en serie där man med fördel går alla gångerna men man kan också bara välja ett eller några av tillfällena, 175 kr/ tillfälle.
Inga Säsongskort gäller för workshops! Endast 10 klippkort och ordinarie pris.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Ort

Medborgarskolan (Värnhemstorget)

Grangatan 2, Malmö

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 175 kr

Summa: 175 kr

Utforska ett ämnesområde