Ort
Västerås
Startdatum
1 Feb 2024
Tid
18:00-19:00
Dag
Torsdag
Nummer
74472
Pris
150 kr

Om arrangemanget

Vill du lära dig mer om fonder? Vill du skapa ett sparande baserat på dina sparmål, din spartid och den risk du är beredd att ta? Då är förmodligen det här en distansföreläsning för dig! Vill du lära dig mer om fonder och aktier erbjuder vi även kurser och föreläsningar.

Innehåll

Här får du kunskaper om vad en fond är, risker och möjligheter med olika typer av fonder och några olika sätt att hitta information om fonderna.

Du får också kunskaper om olika kontoformer; Aktie- och fonddepå, Investeringssparkonto (ISK), Kapitalförsäkring samt vad som är värt att tänka på när du väljer kontoform.

Efter den här föreläsningen har du kunskaper att starta ditt sparande!

Så här går det till

Detta är en distansföreläsning i realtid där vi ses via ett kostnadsfritt videoverktyg. Länken mejlas ut ca 1 veckan innan föreläsningen, kallelse kommer i ett separat mail. 

Föreläsare

Lennart Sundstedt, civilingenjör (Industriell Ekonomi) med lång erfarenhet av aktiehandel och stort intresse för aktiemarknaden, placeringar, bolagsanalyser och att förmedla kunskaper. Lennart har hållit flera uppskattade grundkurser, distanskurser och även fortsättningskurs och tidigare varit aktiv i Aktiespararnas lokalförening i Västerås.

Lennart har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Sugen på att lära dig mer?

Missa inte våra kurser inom aktiekunskap. När du anmäler dig till en av kurserna nedan ingår våra fristående distansföreläsningar inom aktiekunskap utan extra kostnad. Skriv i meddelanderutan vid din anmälan till föreläsningen om du anmält dig till en av våra kurser.

Vi erbjuder tre olika kurser inom aktiekunskap:

Steg 1: Skapa lönsamma fond- och aktiesparanden! Nybörjare - distanskurs för dig som är rookie.

Steg 2: Skapa lönsamma aktieportföljer - medium (distans) - för dig som har viss kunskap om aktiehandel men vill ta nästa steg. I denna kurs har du även tillgång till en onlineplattform för självstudier mellan träffarna.

Steg 3: Aktiekunskap - avancerad (distans) för dig som hållit på ett tag med aktiehandel och vill bli ännu vassare. Delvis genom dialog med andra kursdeltagare.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

 

 

Ort

Medborgarskolan Västerås Kopparlunden

Skivfilargränd 4, Västerås

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 150 kr

Summa: 150 kr

Relaterade artiklar

Ekonomi och samhälle

”För mig är rikedom frihet”

Pengar och ekonomisk trygghet är viktigt för de flesta av oss, men vad är egentligen rikedom? Daniel Nylén från ­Unga ­aktiesparare berättar om hur du kommer i ...

6 november 2023
Läs vidare om "”För mig är rikedom frihet”"

Utforska ämnesområde