Kille med cykel och mobiltelefon.
Föreläsning

Att skapa konto för fond- och aktiehandel - distansföreläsning

Ort
Distans
Startdatum
23 Aug 2022
Tid
18:00-19:00
Dag
Tisdag
Nummer
71725
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Är du sugen på att ge dig in på aktiemarknaden? För att handla med aktier och fonder kan du öppna ett investeringssparkonto (ISK). Men vilket ska jag välja och hur gör man? Denna distansföreläsning är kostnadsfri. Vill du lära dig mer om fonder och aktier erbjuder vi även kurser och föreläsningar.

Innehåll

I den här föreläsningen får du kunskap om olika konton du kan använda för fond- och aktiesparande, samt för- och nackdelar med olika konton.

Vi går också igenom hur du praktiskt gör för att skapa ett konto för fond- eller aktiesparande.

Så här går det till
Tisdag 23/8 kl.18:00-19:00.

Detta är en kostnadsfri distansföreläsning i realtid där vi ses via videoverktyget Zoom. Zoom-länk mailas ut ca 1 veckan innan föreläsningen, kallelse kommer i ett separat mail.

 

Föreläsare
Lennart Sundstedt, civilingenjör (Industriell Ekonomi) med lång erfarenhet av aktiehandel och stort intresse för aktiemarknaden, placeringar, bolagsanalyser och att förmedla kunskaper. Har hållit flera uppskattade grundkurser, distanskurser och även fortsättningskurs och tidigare varit aktiv i Aktiespararnas lokalförening i Västerås.

 

Lennart har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

  

Sugen på att lära dig mer?
Missa inte våra kurser inom aktiekunskap. När du anmäler dig till en av kurserna nedan ingår våra fristående distansföreläsningar inom aktiekunskap utan extra kostnad:

Steg 1: Aktie- och fondkunskap - baskurs (distans) - för dig som är rookie.

Steg 2: Aktiekunskap - medium (distans) - för dig som har viss kunskap om aktiehandel men vill ta nästa steg. I denna kurs har du även tillgång till en onlineportal för självstudier mellan träffarna.

Steg 3: Aktiekunskap - avancerad (distans) för dig som hållit på ett tag med aktiehandel och vill bli ännu vassare. Delvis genom dialog med andra kursdeltagare.

 

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

 

Ort

Online-kurs

Medborgarskolan, Distans

Visa på karta

Utforska ett ämnesområde