Ort
Kristianstad
Startdatum
5 Nov 2023
Tid
11:00-14:00
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
63845
Pris
895 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Ayurveda betyder ”Läran om livet” och är en uråldrig filosofi som handlar om att leva efter sina egna behov, med naturen och efter årstiderna för att nå optimal hälsa.

Om workshopen
I denna workshop går vi in på grunderna i ayurveda, de tre doshornas behov och på vilket sätt du kan skapa mat som lämpar sig både för olika behov samt för hela familjen och hur du kan använda maten som medicin.

Kursen fördjupar sig i vilka smaker och kvalitéer som passar olika personer samt matlagningstekniker som ger dig en större bild av vad ayurvedisk matlagning handlar om. Vi kommer även gå in på vilket sätt du kan variera din kost för mer hållbar och kontinuerlig hälsa.

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledaren
Leon Ayman Hanna är utbildad Ayurvedisk hälsorådgivare, holistisk gastronom och yogalärare. Leon är även utbildad inom professionell matlagning, matkemi och frilansar som matkreatör på yogaretreats och andra rekreationella möten. 

Våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem, där alla ledare kontinuerligt erbjuds möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling.

Kursmaterial
Kostnaden för matvaror är inräknade i deltagaravgiften. Inga ytterligare kostnader tillkommer. Receptet för kvällens meny får du med dig hem.

Bra att veta
- En studietimme omfattar 45 minuter.
- Ange eventuell matintolerans och/eller allergi i samband med din anmälan. I någon mån kan alternativ erbjudas, dock ej fullt ut individanpassad meny.
- Vi kan inte garantera en plats förrän tillräckligt många anmälningar inkommit och kursen blir startklar. Invänta en kallelse som kommer med posten.
- Det går att dela upp kursavgiften på två eller tre månader utan extra kostnad.
Har du läst våra köpvillkor? Ta del av viktig information innan du anmäler dig. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

Rabatt på böcker
Som deltagare i Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos Bokus och 10% hos Akademibokhandeln. Läs mer om hur du utnyttjar din rabatt här. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Om folkbildning
En kurs på Medborgarskolan är en ledarledd studiecirkel där alla deltagare kan påverka studiernas innehåll i en demokratisk anda. För folkbildning handlar om att lära tillsammans och av varandra.

Ort

Medborgarskolan Kristianstad

Magasinsgatan 2, Kristianstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 895 kr

Summa: 895 kr

Utforska ämnesområde