Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Låt dansen inspirera dig
Kurs

Bachata moderna - fortsättning

Ort
Uppsala
Startdatum
7 Feb 2021
Tid
14:45-15:45
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Prabash Wijethunga
Nummer
67200
Pris
750 kr

Om arrangemanget

Kom och dansa Bachata, dansen från den Dominikanska republiken. Dansa i takt till den härliga musiken och låt dig hänföras av dess rytmer!

Vi på Medborgarskolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber dig som deltagare att göra detsamma för allas trygghet i kampen mot Covid-19. I våra lokaler hjälps vi alla åt att förhindra smitta genom att endast befinna oss här om vi är fullt friska, tvätta händerna ofta samt följa de riktlinjer som skyltas i lokalerna. Tack för visad hänsyn! Varmt välkommen. Observera att våra köpevillkor gäller som vanligt.

Om dansen
Bachata är en pardans som har sitt ursprung i den dominikanska republiken. Den tillhörande musiken karakteriseras av snabba gitarrer och stadiga bongotrummor. När Bachatan nådde Spaniens dansschen influerades den av b.la. salsa, tango, fox, hiphop och zouk. Denna amalgam av dansstilar bildar Bachata moderna, och karakteriseras av häftiga turer, dramatiska dippar, musikaliska fotarbeten och kroppsisoleringar.

I den här fortsättningskursen fokuserar vi på body movement (hur du rör dig själv) och connection (hur du rör dig med din partner). Här handlar det mer om kvalitet över kvantitet, och tillsammans utvecklar vi våra danskunskaper.

Upplägg
Kursen hålls en gång i veckan i fem veckor. Varje tillfälle är en timme.

Förkunskaper
Detta är en fortsättningskurs, så du bör ha grundläggande danskunskaper för att vara med.

Kursledare
Kursledare är Prabash och Rebecka. De lägger mycket vikt vid pedagogik, stämning och normbrytande. De tror starkt på att man lär sig bättre om man faktiskt har roligt samtidigt. De kompletterar varandra på ett bra sätt och lär ut både förarteknik och följarteknik.  

Klädsel/skor
Ha bekväma kläder som du kan ta ut rörelser i.

Under pandemin använder vi alla munskydd och vi uppskattar om du tar med ditt eget munskydd.

Bra att veta
Danskursen hålls i Medborgarskolans ljusa och rymliga spegelsal på Ekeby Bruk i Uppsala. Här finns omklädningsrum, dusch och toalett. I vår fina textilsal som ligger mittemot finns även kylskåp och mikro.
 

Varför Medborgarskolan?
Uppsala är en fantastisk stad för de som gillar att dansa. Här finns ett enormt utbud av fantastiska danskurser på många olika dansskolor. Medborgarskolan bidrar till det stora dansutbudet genom att erbjuda noggrant utvalda kurser med olika upplägg till ett bra pris. Vi satsar på flera kursstarter under terminerna för att kunna hålla deltagarantalet nere, vilket gör att du som deltagare får möjligheten att med hjälp av kursledaren nå just dina mål med dansen. Vår fantastiska spegelsal med stora fönster i två väderstreck är perfekt för all typ av dans och är en stor bidragande faktor till att våra kurser är så populära.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Ingång 2 N, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 750 kr

Summa: 750 kr

Utforska ett ämnesområde