Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Lidköping
Startdatum
9 Nov 2019
Tid
10:00-14:30
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Elisabeth Hermansson
Nummer
63527
Pris
425 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Här lär du dig grunderna i surdegsbakning, du kommer även få kunskap om olika kultursorter för spannmål.

Om kursen
Tillsammans bakar vi olika sorters bröd. Vi gör en fördeg som vi sedan använder till brödbaket. Vi talar om fördelarna med långa jästider, något man kan ha nytta av när man bakar både matbröd och kaffebröd.

Vi bakar också ett rågbröd men vi blandar i dinkel, en gammal kultursort, som höjer både smak och näringsvärde. Vi lär oss att handknåda och formge degen så att det blir vackra och individuella bröd. Bröden du bakat får du så klart ta med dig hem!

Du får också med dig lite naturliga bakmedel och en surdegsstart av vete och en av råg, så att du kan fortsätta att baka hemma.

För vem
Den här grundkursen vänder sig till dig som inte tidigare bakat matbröd eller som endast bakat matbröd med jäst.

Kursledare
Elisabeth Hermansson.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget, internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för ingredienser tillkommer med ca 100 kr och betalas till ledaren vid kurstillfället. Ta med egen diskhandduk och förkläde. Du får utskrivna recept.

Viktigt!
Meddela eventuella allergier vid anmälan till kursen, använd meddelanderutan. OBS! På den här kursen bakar vi bröd som innehåller gluten.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procents rabatt på böckerhos www.bokus.com. Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

 

 

 

 

 

Ort

Medborgarskolan Lidköping.

Sockerbruksgatan 1, Entré G, Lidköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 425 kr

Summa: 425 kr

Utforska ett ämnesområde