Lär dig att sätta en surdeg från start - hur går jäsprocessen till, hur ser kulturen ut? Här får du lära dig om vad som händer i degen.
Tillsammans bakar vi olika sorters bröd och vi kommer att göra en surdeg från grunden. Du får kunskap om hur du använder surdegen och vi diskuterar fördelarna med långa jästider, något du kan ha nytta av när du bakar både matbröd och kaffebröd.
Vi bakar också ett rågbröd men vi blandar i dinkel, en gammal kultursort, som höjer både smak och näringsvärde. Vi lär oss att handknåda och formge degen så att det blir vackra och individuella bröd. Bröden du bakat får du så klart ta med dig hem!
Du får också med dig lite naturliga jäsmedel och en surdegsstart av vete och en av råg, så att du kan fortsätta att baka hemma.
Upplägg
Den här grundkursen vänder sig till dig som inte tidigare bakat matbröd eller som endast bakat matbröd med jäst.
Ingen förkunskap krävs.
Elisabeth Hermansson har flerårig erfarenhet av bakning och har arbetat på bageri. Kvalitet på mjöl är viktigt för både smak och resultat och Elisabeth använder uteslutande ekologiska mjöler.
Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och arbetar utifrån Medborgarskolans kärnvärden.
Meddela eventuella allergier vid anmälan till kursen, använd meddelanderutan. OBS! På den här kursen bakar vi bröd som innehåller gluten och i vårt kök hanteras alla sorters råvaror.
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.
Deltagaravgift: 895 kr
Summa: 895 kr