Ort
Helsingborg
Startdatum
2 Dec 2023
Tid
10:00-14:30
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
62119
Pris
645 kr

Om arrangemanget

Lär dig baka veganskt till jul! Det går att baka fantastiskt gott och vackra bakverk med enbart veganska ingredienser, det finns många veganska alternativ till ör dina bullar, kakor och tårtor. På vår workshop får du praktisk träning och goda chanser att få veganskt hembakt på julbordet.

Under denna workshop kommer vi att baka gott och veganskt till glöggfesten eller julbordet, helt utan ägg och mejeriprodukter. Det finns fullgoda veganska alternativ till dem såsom havre, soja och det mångsidiga "aqua faba" - kikärtsspad!

Vi har en bakningsverkstad i vårt kursskök och pratar om de olika ingredienserna och får tips på hur de bäst behandlas. Antalet deltagare är begränsat så att alla får utrymme att vara med i det praktiska arbetet i köket.

Under vår workshop smakar vi alla såklart på det som bakas. 

Kursmaterial
Råvarukostnad är inräknad i deltagaravgiften dvs inga ytterligare kostnader tillkommer. Recept får du med dig hem.

För vem?
Inga förkunskaper krävs men gärna ett stort matintresse.

Kursledare
Åsa Adenborg. Ett genuint intresse för bakning och matlagning har tagit Åsa dit hon är idag, från att ha lärt sig göra perfekta cupcakes på Hummingbird Café i London, göra egen tofu hos Mai Kaidae i Bangkok till certifierad dessert-kock och diplomutbildning till certifierad vegankock hos Rouxbe. Åsa har också drivit ett eget veganskt café, Tea Room i Höganäs, med stort utbud av hembakta kakor och tårtor.

Emellanåt ledet Åsa också kurser i vegansk matlagning hos oss. Hon hittar inspiration överallt och målet är att gör det så gott att man inte funderar på om det är veganskt eller ej. Det ska vara enkelt att göra riktigt god mat! 

Våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem, där alla ledare kontinuerligt erbjuds möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling.


Bra att veta
Kom ihåg att 1 studietimme = 45 minuter
Ange ev. intolerans eller allergi i samband med anmälan. I någon mån kan alternativ eventuellt erbjudas, men full individuell anpassning av innehållet är inte genomförbar. Förkläden finns att låna på plats.

Vi kan inte garantera plats förrän vi vet att vår Workshop har tillräckligt många deltagare. Invänta alltid kallelse!
Ev. rabattorsak anges vid anmälan, intyg krävs.

Har du läst våra köpvillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller fråga oss!

Bokrabatt

Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs om hur du utnyttjar rabatten: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Ort

Medborgarskolan

Gasverksgatan 17, Helsingborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 645 kr

Summa: 645 kr

Utforska ämnesområde